Pestro dogajanje, ki bo v najbolj veselem mesecu leta sledilo v Zagorju ob Savi, so včeraj, v torek, 5.decembra, začeli s sprevodom svetega Miklavža, ki se je na mestno ploščad v spremstvu svojih pomagačev, angelov, nagajivih hudičkov in artistov z ognjem, in ob zvokih Pihalnega orkestra Svea Zagorje z gasilci pripeljal po Cesti zmage.

Na mestni ploščadi so ga pričakali številni veliki in mali, ki so se razveselili tako njegovega obiska kot nastopov malčkov iz Vrtca Zagorje, glasbenikov in baletk iz Glasbene šole Zagorje in plesalcev iz Plesne šole Katan. Prireditev je povezovala Vanda Kopušar.

Župan Matjaž Švagan je s svetim Miklavžem prižgal praznično razsvetljavo, ki naznanja veselje in pričakovanje lepih praznikov. Da bodo ti radostni tudi za tiste, ki si materialne stvari težje privoščijo, so poskrbeli obiskovalci. Z nakupom piškotov, ki jih je prodajal Rdeči križ Zagorje, so zbrali 1030 evrov. Rdeči križ Zagorje bo s tem denarjem obdaril 200 otrok in 150 starostnikov. Otroke bodo obdarili skupaj s Centrom za socialno delo Zasavje, enoto Zagorje, in Društvom prijateljev mladine Zagorje na prireditvi Božiček za en dan, ki bo 21. decembra v KC Delavski dom Zagorje.

V mrzlem večeru je tudi tokrat na prireditvi za tople napitke poskrbel Vrtec Zagorje, Čuki pa so z dobro glasbo razgibali številne obiskovalke in obiskovalce.

Savus

Foto: Savus


 

Prejšnji članekMobilnost 2023 v Valenciji
Naslednji članekObeležili god svete Barbare