V četrtek, 27. oktobra, se je šest dijakov športnega oddelka GESŠ Trbovlje odpravilo na tridnevno mednarodno izmenjavo v Kakanj v BiH. Izmenjavo so začeli že v šolskem letu 2018/2019, vendar je čas epidemije koronavirusa preprečil marsikatero druženje. Zato so se v tem šolskem letu še z večjim veseljem odpravili na pot.

Predsednica Slovenskega združenja meščanov Jožef Špringer Kakanj Davorka Drijenčić Špringer in člani so nas povabili na Tabor otrok slovenskega rodu na Boćici pri Kaknju. Obiskali smo tudi Gimnazijo Muhsin Rizvić Kakanj, kjer so dijaki odigrali prijateljsko tekmo v odbojki, se udeležili okrogle mize, kulturnega programa, pouka.

Spoznavanje Sarajeva, obisk slovenskega veleposlaništva, gimnazije, Kaknja, predvsem pa prisrčno druženje in delavnice na Boćici, ki so jih obiskali tudi člani slovenskih korenin iz Bosne in Hercegovine, so nas ponovno povezali, stkalo se je marsikatero novo prijateljstvo. Spomladi se bodo naši dijaki preizkusili v vlogi gostiteljev. S predsednico slovenskega društva in z ravnateljem gimnazije Maidom Goralijo, smo se dogovorili o nadaljnjem sodelovanju, potekajo pa tudi pogovori o povezovanju z ekonomsko srednjo šolo v Kaknju.

Maruša Stoklasa Drečnik

Foto: GESŠ Trbovlje