V nedeljo, 28. maja, je na reki Savi pri Krškem potekalo državno prvenstvo v klasičnem spustu na divjih vodah za mlajše kategorije, ki je štelo tudi za slovenski pokal.

Med več kot stotimi tekmovalci iz vseh slovenskih klubov, je uspešno nastopilo tudi 10 mladih kajakašic in kajakašev iz Kajak kuba TKI Hrastnik.

V svojih kategorijah so zasedli naslednja mesta: K1 – starejši dečki: Luka Žagar prvo mesto, Matic Ristovič sedmo mesto, Benjamin Vretič 15. mesto, Janez Flere 16. mesto, K1 – mladinke: Alina Dulić treje mesto, K1 – starejše deklice: Nuša Oblak, tretje mesto, K1 – mlajši dečki: Lan Železnik 10. mesto, Lovro Jesenšek 22. mesto, K1 – mlajše deklice: Nola Kauzer peto mesto, K1 – cicibani: Aleksander Vretič 13. mesto.

Na državnem prvenstvu tekmujejo tudi ekipno in naša ekipa v postavi Luka Žagar, Benjamin Vretič in Matic Ristovič je osvojila četrto mesto.

Naslednji vikend se začnejo tekme slaloma v Svetovnem pokalu. Prva bo v Nemčiji. Olimpijska proga iz leta 1972 (Augsburg) bo gostila uvodno tekmo. Pesti bomo stiskali za Petra Kauzerja in seveda vse slovenske tekmovalce.

Matej Kaiser

Foto: Kajak klub TKI Hrastnik