Letos so se po novem letu že dvajsetič srečali člani Kluba ljubiteljev Mrzlice. Zbralo se je okrog 40 članic in članov. Nekoliko manj kot po navadi je bilo Savinjčanov, saj so imeli isti dan tradicionalni pohod na goro Oljko.
Člane kluba so pozdravili koordinator kluba Bojan Gorjup, oskrbnica koče na Mrzlici Milica Burger in predsednik Planinskega društva Trbovlje Matjaž Kilar.

V letu 2015 je Klub ljubiteljev Mrzlice štel 62 članov, ki so opravili skupaj 5689 pohodov na Mrzlico, nekoliko manj kot v letu 2014. Povprečno je vsak član opravil 92 pohodov. Člani Kluba ljubiteljev Mrzlice iz Zasavja so bili v letu 2015 za okrog 10 odstotkov bolj pridni pohodniki od svojih planinskih prijateljev iz Savinjske doline.

Daleč največ pohodnikov, več kot pol, je prihajalo iz Trbovelj, trije iz Hrastnika in eden iz Zagorja. Iz druge strani Mrzlice pa je sedem pohodnikov na Mrzlico pot pod noge vzelo v Žalcu, po 2 pohodnika pa sta prihajala še iz Celja, Šešč, Griž, Šempetra in Petrovč, iz drugih desetih krajev Savinjske doline pa še po eden.

Starešina kluba je že tretjič zapored postal Andrej Kukenberg iz Trbovelj, ki je Mrzlico v letu 2015 obiskal kar 360-krat. Trboveljčana Nada Lamovšek in Maks Petek imata na vesti 301 pohod, Hrastničanka Mojca Čudovan 244, Trboveljčan Zvone Podlesnik pa 217. Potem pa: Andrej Drnovšek 211, Marjan Klanjšek 188 (oba Trbovlje), Mojca Špec 132 (Žalec), Irena Podkoritnik (Šešče) 115, Erna Kač (Ruše) 80. Med družinskimi pari sta bila najbolj pridna Nada Lamovšek in Maks Petek iz Trbovelj s 301 pohodom, vsak po toliko, da se razume.

Organizatorica srečanja in donatorica nagrad, oskrbnica Milica Burger, se je vsem članom Kluba zahvalila za tako številčne obiske. Najbolj zvestim pohodnikom je razdelila praktična darila ter vse počastila z večerjo. Za dobro razpoloženje pa je priskrbel še harmonikar. Član ljubiteljev Mrzlice postaneš s 25 pohodi na Mrzlico v enem letu. Torej, za leto 2016 je še vse odprto.

Bojan Gorjup

Prejšnji članekTina Baloh desetkrat zmagala
Naslednji članekTrboveljčani bodo čistili