Ta konec tedna se na ulice Laškega vrača festival Pivo in cvetje.  V malem mestu bo spet vršalo od veselja, pa naj bo to romanje na festival ali večdnevna zabava pod odri in ob bregovih Savinje vse do nedelje, 17. julija. Barvit glasbeni program se bo tudi tokrat podal cvetoče okrašenim ulicam, glasbe željne in piva žejne obiskovalce pa bo letos razvajal premierno predstavljen festivalski sendvič Laški pjes, ki je nastal izpod rok dveh Hrastničanov.

Letos bo po Laškem odmevalo ob zvokih trobent, kitar, elektronike in trapa. Od zimzelenega Vlada Kreslina in Malih bogov, do najbolj zaželene osvežitve na sceni Joker Out. Na dveh odrih bodo z nami tudi Dan D, Senidah in MIA, Modrijani, Šank Rock, King Foo, San Di Ego, Ansambel Udar in Balkan Boys ter Dejan Dogaja.

Kulinarični del festivala letos v ospredje postavlja festivalski sendvič Laški pjes. Sendvič je revolucija klasičnega hot doga, zamišljenega kot popolnega spremljevalca vrčku piva. Laški pjes je plod lokalnega znanja dveh vrhunskih chefov Branka Podmenika in Iztoka Gumzeja, ki sta po rodu Hrastničana.

Laški pjes, kot sta ga poimenovala kreatorja koncepta, je premišljena nadgradnja originalne Laške pivske klobase in klasičnega hot-doga, ki se k pivu poda na enak način kot kvalitetno rdeče vino k dobremu stejku. Pivopivska kultura se od vinske sicer razlikuje, kar pa ne pomeni, da je z gastronomskega pogleda manjvredna, menita Gumzej in Podmenik. Laški pjes, ki ponosno nosi svoje lokalno ime, je premišljena in skrbno zasnovana jed, ki obljublja sedem popolnih ugrizov. Toliko jih bo, kot zagotavljata chefa, preračunano potreboval jedec od enega do drugega konca pivske klobase.

Laški pjes bo sestavljen iz polnozrnate štručke z ječmenovim sladom, polnila iz marinirane zelenjave, zelene solate, dimljene, z Laškim pivom oplemenitene, svinjske klobase v ovčjem črevu in dveh posebnih prelivov iz redukcije temnega piva in iz sira ter gorčičnih semen. Za popoln ugriz pa poskrbi še hrustljav drobljenec (crumble) iz čebule in koruze.

Savus

Foto: arhiv Stik Laško

Prejšnji članekZaradi selitve zagorska knjižnica zaprta
Naslednji članekPovzročitelji kaznivih dejanj niso na dopustu