Zasavski policisti pretekli teden niso počivali. Obravnavali so osem manjših prometnih nesreč, štiri kršitve javnega reda in miru, dvakrat so se ukvarjali z voznikoma brez vozniške, trikrat s poškodovanjem tuje stvari, obravnavali so še zlorabo gotovinske kartice, nasilje v družini in iskali pogrešano osebo. V hišni preiskavi so našli strelivo, raziskovali pa so tudi okoliščine štirih tatvih. Kradli so kozmetiko, suhomesnate in mlečne izdelke in druge dobrine.


PP Hrastnik

V ponedeljek so prejeli prijavo spletne goljufije. Oškodovanec je na spletno platformo nakazal denar in ni dobil dogovorjene storitve.

V torek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju Hrastnika. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

V sredo so pri kontroli prometa ustavili voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu vozilo, čaka ga še obdolžilni predlog.


PP Trbovlje

V ponedeljek preko noči so policisti obravnavali poškodovanje tuje stvari, kjer je nastalo za okoli 200 evrov škode.

V torek so se ukvarjali s prijavo kršitve javnega reda in miru. Zoper kršitelja policisti vodijo postopek o prekršku.

Pri kontroli prometa so opravili postopek z voznikom osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja prav tako je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Policisti so vozniku zasegli vozilo, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V sredo so obravnavali sum kaznivega dejanja tatvine v eni izmed trgovin s kozmetičnimi izdelki, ki sta jo zakrivila dva še neznana osumljenca.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja zlorabe gotovinske kartice, storjenega na območju Murske Sobote.

V nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kršitelja čaka postopek o prekršku.

V četrtek so se ukvarjali s prijavo oškodovanke o sumu kaznivega dejanja nasilja v družini.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali kršitev javnega reda in miru v Zagorju ob Savi. Kršitelja čaka prekrškovni postopek.

Obravnavali so kaznivo dejanje tatvine v Zagorju. Osumljenca bodo kazensko ovadili na pristojno tožilstvo.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in samoudeležbo na območju Zagorja. Izdali so obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

V torek so se ukvarjali s kaznivim dejanjem poškodovanja tuje stvari v Zagorju. Osumljenca bodo kazensko ovadili na pristojno tožilstvo.

Obravnavali so kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari – laka na osebnem vozilu v Zagorju. O dejanju bodo obvestili tožilstvo.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in udeležbo divjadi na območju Trojan. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču v Zagorju.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo s pobegom in materialno škodo na območju Domžal.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in udeležbo divjadi na območju Čemšenika. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.


PP Litija

V ponedeljek so obravnavali prijavo pogrešane osebe, ki so jo kasneje našli mrtvo v stanovanju. Po prvih podatkih smrt ni bila posledica kaznivega dejanja.

V sredo nekaj pred 7. uro je na glavni cesti med Litijo in Ljubljano, malo izven naselja Litija, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Voznik je zapeljal na levi prometni pas in trčil v voznico, ki je pravilno pripeljala nasproti. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval, čaka ga prekrškovni postopek.

Na podlagi odredbe sodišča so opravili hišno preiskavo, kjer je bila zasežena manjša količina streliva. Vodijo postopek o prekršku zaradi kršitve po Zakonu o orožju.

V Litiji so obravnavali vlom v prodajna avtomata suhomesnatih in mlečnih izdelkov, ukradli so gotovino.

V četrtek so obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršiteljici čaka postopek o prekršku.

Obravnavali so kaznivo dejanje tatvine v eni izmed trgovin. Osumljenke, ki jih je pri tatvini zalotil varnostnik, čaka primeren postopek.

Obravnavali so primer povoženja divjadi.


Savus

Foto: arhiv Savus