V soboto, 27. 10. 2015, je v Podčetrtku potekalo mladinsko državno prvenstvo za leto 2015 v katah in borbah za posameznike v starostnih kategorijah: najmlajši, malčki, ml. in st. dečki, kadeti, mladinci in mlajši člani. Tekmovanja se je udeležilo 329 tekmovalcev iz 47 klubov.
Karate klub Trbovlje je zastopalo 19 tekmovalk in tekmovalcev in sicer: Tilen Grivec, Eva Kolander, Klara Lesar, Simona Češarek, Laura Božjak, Kenan Isakovič, Denis Šehič, Marko in Uroš Markuljevič, Ervin Salkič, Domen Zidar, Luka Grivec, Tadej Kolander, Luka Ferlin, Luka Perc, Domen Majdič, Živojin Babič, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek.

V katah so Trboveljčani na tem prvenstvu osvojili 4 medalje. Bronaste medalje so osvojili Eva Kolander med malčicami, kadetinja Laura Božjak, Marko Markuljevič dečki, Stefan Joksimovič pa je bil drugi. V športnih borbah so Trboveljčani pobrali 11 medalj. Državni prvaki so postali Tadej Kolander (kadeti nad 70 kg), Stefan Joksimovič (mladinci do 76 kg), Domen Majdič (mladinci do 55 kg) ter Blaž Hribovšek (mlajši člani do 60 kg). Naslove državnih podprvakov so osvojili Kenan Isakovič (dečki do 35 kg), Marko Markuljevič (dečki do 40 kg), Luka Grivec (kadeti nad 70 kg) in Luka Ferlin (mladinci do 68 kg). Uroš Markuljevič (dečki nad 45 kg), Domen Zidar (kadeti do 52 kg)  in Živojin Babič (mladinci do 76 kg) so osvojili bronaste medalje. Karate klub Trbovlje je po številu osvojenih medalj na Državnem prvenstvu osvojil tretje mesto med 47 sodelujočimi klubi.

Karate klub Hrastnik pa je postal bogatejši za štiri državne prvake. Urša Haberl v kategoriji kadetinje -54 kg, Barbara Haberl v kategoriji mladinke -53 kg, Denis Gorenc v kategoriji mlajši člani – 67 kg in najnovejši član kluba Ardit Rušiti v kategoriji mlajši člani – 75 kg, so z odličnimi borbami premagali vse svoje nasprotnike in vsi postali državni prvaki.

Nastopili so še najmlajši karateisti Luka Zimšek, Arijan Pižmoht, Alen Bajramović in Lea Šehić Kumlanc v katah ter povratnica na tatamije Tajana Zahirović v kategoriji mladink.

MP