ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Šiška v Hrastniku

V hrastniškem kulturnem hramu so posodobili kino projektor in bodo odslej lahko vrteli tudi novejše filme. Doslej so filme vrteli še iz filmskih trakov na kolutih, odslej je možno predvajanje preko diskov. Za prvi film, ki ga bodo vrteli iz novega projektorja, so v KRC Hrastnik, ki upravlja dvorano Delavskega doma, izbrali slovensko komedijo Šiška deluxe. Prva predstava bo v petek ob 17. uri, film bodo predvajali še v soboto in nedeljo.
Šiška Deluxe je grenko-sladka komedija o treh prijateljih, ki dramatične situacije prepleta s komičnimi in gledalca ne pusti ravnodušnega. Namenjena je srednji in mlajši generaciji, režiser Jan Cvitkovič, pa se z njo vrača k začetkom pripovedovanja zgodb.

Prijatelji iz otroštva Fedro, Mile in Zekir se zavedajo, da niso več mladi, ne znajo pa popolnoma odrasti. Lotili so se že marsičesa, a nikoli jim ni nič uspelo, ker se ničesar ne lotijo zares. Ko enemu izmed njih umre teta in po njej podeduje majhen poslovni prostor, se odločijo, da bodo poskusili s pizzerijo. Sprva se zdi tudi ta projekt obsojen na neuspeh, ker jim ob vseh nerazrešenih težavah, ki jih ima vsak od njih ne gre zlahka od rok. V pravem trenutku se pojavi skrivnostna Milena, ki neobetavnim gostincem priskoči na pomoč. Skozi film spremljamo vzpone in padce glavnih protagonistov v osebnem življenju, pa tudi pri uresničevanju poslovne ideje. Toda tudi večni mladeniči enkrat odrastejo.

MP

Isti avtor