Publika je uživala ob dobri glasbi in show programu, ki ga ob iztekajočem se letu za vse ljudi dobre volje podarjajo prizadevni člani Steklarske godbe Hrastnik pod vodstvom dirigenta Jožeta Rusa in svojimi gosti.

Program večera je bil pester. Za vsakega malo. Poleg dveh težkih orkestralnih skladb so zveneli še ritmi pop, narodno zabavne in latino glasbe. Pravi biser pa je bil nastop mlade solo pevke Eve Černe, magistre solo petja, operne pevke učiteljice solo petja in zmagovalke različnih pevskih tekmovanje. Njene izvedbe Čudežev smehljaja, I Will Always love you, Hallelujah, Proud Mary in Avsenikovega valčka Čakala bom, so publiko navdušile in pospremila jih je z bučnim aplavzom.

Nostalgičen ton sta koncertu dajala, domačina Mira in Jože Buden, ki ju že dolgo nismo slišali ali videli nastopati skupaj. Zapela sta Avsenikovo polko Resje že cvete, večni Silvestrski poljub, Jože pa je dodal še Hey Jude legendarnih Beatlov. Z nekaj solo takti na trobenti se mu je pri tem pridružil tudi mladi obetajoči trobentar Marko Maurer, učenec Glasbene šole Hrastnik in kljub svoji mladosti že član godbe.

Pravo doživetje so v dvorano prinesle mažorete, od najmlajših pa do najstarejših, pod vodstvom nove mentorice Radečanke Lee Breznikar. Njihovi poskočni plesi so božali podplate.

Pripadal jim je tudi zaključek po zaključku. Saj so uradnemu delu dodale še koračnico Radeckega. Ampak publika bi hotela še. Iznajdljivi dirigent Jože Rus je nato povabil k sebi na prizorišče vse tiste, ki so imeli v decembru rojstni dan. Prejeli so darilo posebne vrste. Skupaj z godbo in parom Buden so zapeli Happy Birthday. Godbeniki so prispevali še koračnico Gremo na Štajersko.

Ob tej priložnosti je predsednik Steklarske godbe Soni Knežak podelil posebno priznanje sedaj že nekdanjemu generalnemu direktorju Steklarne Hrastnik, Andreju Božiču za podporo in pomoč godbi, kakor tudi za uspešno izvedeno sanacijo podjetja, kar nenazadnje omogoča pogoje za sponzoriranje društev, ne samo godbe.

Prireditev sta malce zares, malce za šalo, povezovala simpatična Vesna Močilar in Anže Rus, oba člana KUD Gledališče Radeče.

Milko Plahuta