Urejanje Obrtno industrijske cone (OIC) Steklarna – TKI naj bi zaključili do 31. septembra. TKI že ve, kaj bo gradila v obrtno industrijski coni, v Steklarni še niso razkrili zadnjih načrtov.

Doslej so porušili precej objektov, celotno steklarsko kolonijo, nekaj objektov TKI, porušili bodo še objekte ob potoku Boben. Bivšo tržnico so že porušili, ostaja še hiša ob upravni zgradbi Steklarne Hrastnik, kjer so bili v zadnjih desetletjih različne obrtne dejavnosti.

Sedaj urejajo prevezave pod državno cesto, zato je na cestnem odseku TKI – most čez Savo urejen izmenično enosmeren promet. Po komunalni ureditvi prostora, ki je bil izjemno zahteven gradbeni projekt, bo prostor na voljo TKI in Steklarni za njihove naložbe.

TKI Hrastnik bo na izpraznjenem prostoru zgradila novo upravno zgradbo, saj se bo morala uprava zaradi načrtovane gradnje ceste Hrastnik-Zidani Most preseliti iz sedanje upravne zgradbe za Savo. Poleg tega bodo postavili nov obrat za aditive in fosfate. Uredili bodo tudi nova parkirišča.

Načrti Steklarne pa se spreminjajo. Doslej so načrtovali v coni novo pametno tovarno, pa orodjarno in prostore za tehnološke projekte. Dokončna odločitev, kaj bodo gradili, očitno še ni padla.

MP

Foto: arhiv Savus