Dramska skupina Kulturnega društva Podkum je pod vodstvom Mateje Kos in Maje Odlazek pripravila že tretjo igro, in sicer komedijo z naslovom Servus, Petelinček.

Predstava je priredba komedije Servus, Herr Stutzerl, ki jo je poslovenil Miroslav Vilhar. Igro, ki jo je režirala Mateja Kos, popestrijo zanimivi kostumi in  številne komične situacije. Premierna uprizoritev je bila 6. septembra na prostem v Podkumu, prva ponovitev pa 12. oktobra v prostorih Podružnične šole Podkum.

Dogajanje se začne s podoknico, ki jo, ne da bi vedele ena za drugo, poslušajo vse tri v igri nastopajoče ženske. Dragutin večino svojega časa preživi v laboratoriju, kjer izumlja razne čudežne napoje in maže. S tem jezi svojo ženo, ki mu očita, da za vse to porabi preveč denarja, zato med njima neprestano prihaja do sporov. Zgodba se zaplete, ko se v hišo pritihotapi France, ki išče svojo mladenko s plesa. Prineseta ga postreščka, v skrinji, v kateri naj bi bile mrtvaške kosti za Dragutina, vendar skrinjo najde njegova žena …

KD Podkum bo s predstavo gostoval po Zasavju in okoliških krajih.

MK in MO

Foto: arhiv KD Podkum