Leto 2023 se izteka, pripravljamo se že na novega. Prav je, da se še kdaj ozremo na leto, ki je za nami. Vsak dan ob 11. uri na naši spletni strani objavimo, kaj se je letos pomembnega zgodilo v posameznih mesecih. Danes objavljamo zapis, kaj vse se je zgodilo meseca oktobra 2023.


Oktober 2023


V Hrastniku so končali energetsko sanacijo Zdravstvenega doma Hrastnik, trboveljsko podjetje Metalia je postalo najhitreje rastoče podjetje savinjsko-zasavske regije za leto 2023 in kasneje prejelo tudi bronasto priznanje za tretje najhitreje rastoče podjetje v Sloveniji.

Občina Zagorje ob Savi se je lotila obnove stare parne lokomotive, katere pisk je bil v Zagorju do junija 1992 del vsakdana, OŠ Toneta Okrogarja Zagorje pa je pričela s praznovanjem 120-letnice obstoja.

Tilen Zajc iz kluba Pon Do Kwan Izlake je svojo bogato kariero okronal s srebrom, ki ga je prinesel iz Savdske Arabije, kjer so potekale Olimpijske igre borilnih športov, trboveljski karateisti so praznovali 50-letnico delovanja, v Zagorju pa so obeležili 70 let rokometa.

V Trbovljah so se poslovili od Franje Šprogar, prve ženske na vodilnem položaju Občine Trbovlje, ki jo je kot predsednica skupščine občine vodila od 1986 do 1988.


SL

Fotografija je simbolična


 

Prejšnji članekNa današnji dan: Boštjan Roš
Naslednji članekIz starega v novo: Iztok Deželak