Koledar dogodkov – julij 2022

Leto 2022 se izteka, pripravljamo se že na novega. Prav je, da se še kdaj ozremo na leto, ki je za nami. Vsak dan ob 11. uri na naši spletni strani objavimo, kaj se je letos pomembnega zgodilo v posameznih mesecih. Danes objavljamo zapis, kaj vse se je zgodilo meseca julija 2022.

Julij 2022

V Hrastniku so ob občinskem prazniku obeležili tudi 200-letnico rudarjenja v Hrastniku, odvil se je festival delavskega filma Kamerat, na železniški postaji v Zagorju pa so podpisali pogodbo za ureditev železniške postaje v Zagorju, vredno 19 milijonov evrov. Zasavski gasilci so se izkazali s pomočjo pri gašenju najobsežnejšega požaru v zgodovini Slovenije, ki je divjal na Krasu. Odprl se je tudi zasavski del Poti srečno, ki na 30 kilometrih povezuje zasavske občine z Laškim.

Matjaž Švagan je po 30 letih vodenja Občine Zagorje napovedal vnovično kandidaturo, Primož Roglič je po nesrečnem padcu vnovič predčasno zapustil Tour de France, Valter Moljk pa je postal evropski veteranski podprvak v skoku v višino v kategoriji med 80 in 85 let. Matevž Luzar je za film Orkester prejel prvo mednarodno nagrado, in sicer za najboljšega režiserja na mednarodnem filmskem festivalu Cinedays v Skopju. V njegovem domačem Zagorju pa se je isti mesec odvila 52. izdaja Slikarske kolonije Izlake-Zagorje.

SL

Fotografija je simbolična