ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Na današnji dan: Brane Milinovič

Na današnji dan leta 1936 se je na Ptuju rodil nekdanji župan občine Hrastnik (uradno predsednik skupščine občine) in direktor Steklarne Hrastnik Brane Milinovič.

Brane Milinovič se je rodil 23. maja 1936 na Ptuju. V Ljubljani je študiral pravo, svojo prvo službo pa je opravljal na rudniku v Hrastniku. V šestdesetih letih prejšnjega stoletja je v Hrastniku vodil gostinsko podjetje Jelka.

Leta 1970 je Milinovič začel mandat predsednika skupščine Občine Hrastnik. V času njegovih dveh mandatov predsedovanja je Hrastnik, tako Roman Rozina v Zasavskem rokovniku iz leta 2006, dobil številne pomembne objekte, na primer kulturni dom, bazen, poslovno stavbo in stolpnice na Logu, uredili so več cest, zgradili nov most čez Savo, takrat pa je začel delovati tudi šiviljski obrat Jutranjke.

Milinovič je leta 1978 postal direktor Steklarne Hrastnik, ki jo je vodil do leta 1992. Leta 1984 je za svoje delo in dosežke na družbenem in gospodarskem področju prejel priznanje zaslužni občan Hrastnika. Umrl je 11. avgusta 1999.

Savus

Foto: Zasavski rokovnik


 

Isti avtor