Leto 2022 se izteka, pripravljamo se že na novega. Prav je, da se še kdaj ozremo na leto, ki je za nami. Vsak dan ob 11. uri na naši spletni strani objavimo, kaj se je letos pomembnega zgodilo v posameznih mesecih. Danes objavljamo zapis, kaj vse se je zgodilo meseca aprila 2022.

April 2022

Aprila so v Prapretnem odprli največjo slovensko sončno elektrarno, svečan dogodek pa je v naše konce pripeljal tudi še takratnega predsednika vlade Janeza Janšo. Tega je le nekaj tednov zatem na državnozborskih volitvah premagal Robert Golob, z novo vlado pa smo tudi Zasavci dobili nove (stare) predstavnike v parlamentu – Teodorja Uraniča in Gašperja Ovnika v stranki Gibanje Svoboda ter Soniboja Knežaka v stranki SD.

Nominiranci svetovnih glasbenih nagrad grammy so prejeli posebej zanje oblikovano kolekcijo nakita iz kuolma oblikovalke Marjete Hribar, Uroš Stoklas se je z neprekinjenim kegljanjem 24 ur vpisal v Guinessovo knjigo rekordov, Osnovna šola Ivana Cankarja Trbovlje pa je praznovala 120-letnico obstoja.

SL

Fotografija je simbolična


 

Prejšnji članekBožič
Naslednji članekGasilci so posredovali