Hrastničan Darko Jorgić je že drugič osvojil turnir Evropa Top 16. Na finalnem obračunu je Nemca Dang Quija premagal s 4:2 (8, 9, 11, -7, -5, 7).

Štiriindvajsetletni Darko Jorgić je po tekmi povedal: “Ves čas sem imel dober občutek, glava je bila na pravem mestu, agresiven sem bil že ob njegovih prvih žogicah. Vedno rad igram v Montreuxu, tu imam veliko navijačev, ki se jim zahvaljujem za spodbudo.” Z Nemcem kitajskega rodu se je srečal že v finalu lanskega evropskega prvenstva, takrat ga je Dang Qui premagal.

Tekma pa ni potekala gladko, saj je imel slovenski as nekaj težav s poškodbo. Po dveh izgubljenih nizih je zahteval zdravniški odmor, potem pa je zaigral kot prerojen. “Že na ogrevanju sem začutil, da spina ne morem potegniti do konca, zato sem se ogreval bolj na lahko. V dvoboju sem pozabil na bolečino, toda pri vodstvu s 7:5 sem v prvem nizu raztegnil hrbtno mišico. Pred šestim nizom sem se odločil za zdravniški time-out. Zdravnik mi je z vročim razpršilom umiril bolečino, tako da sem zadnji niz spet lahko igral normalno,” je potek tekme opisal Jorgić.

Savus

Foto: NTZS


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekGasilska posredovanja