RK Črnomelj – RK Dol TKI Hrastnik 33:33 (17:18)

Črnomelj, 19. november, športna dvorana SŠ, gledalcev 260, sodnika Hotko in Miklavčič.

RK Črnomelj: Bagarič (6 obramb), Plut, Emeršič 6 (2), Pezdirc, Medic 3, Schweiger, Vidmar 3, Horvat, Dokl 1, Jovanović 1, Slemenšek 1, Stariha, Pirh 4, Starešinič 1, Jereb 3, Muhič 10 (2). Trener Kolbezen

RK Dol TKI Hrastnik: Žibert, Nunčič (9 obramb), Jager, Ajdari 1, Zobarič, Urdih, Hočevar 6, Vujičić, Moljk, Zupanc 10 (2), Simončič 1, Sihur, Cigler 8, Sivka 6 (3), Šuntner 1. Trener Pesko

Sedemmetrovke: RK Črnomelj 6 (4), RK Dol TKI Hrastnik 5 (5)

Izključitve: RK Črnomelj 4 minute, RK Dol TKI Hrastnik 10 minut

Dolski rokometaši se tudi s tokratnega gostovanja vračajo neporaženi. V soboto so v Črnomlju v 9. krogu v 1.B MRL v napeti tekmi vse do zadnjih sekund bili sicer v igri za obe točki, na koncu pa so kljub vsemu domov odnesli polovičen izkupiček. Ostaja pa grenak priokus, saj so še 10 sekund pred koncem imeli zmago tako rekoč v žepu, a so domači v izdihljajih tekme uspeli izenačiti.

Kemičarji so vodili večji del prvega polčasa in nadzirali potek tekme. V 22. minuti so imeli do tedaj največjo prednost na tekmi +5 (14:9), a so ob zaključku prvega polčasa naredili nekaj nepotrebnih napak, kar so gostitelji znali kaznovati in se ob odhodu v slačilnice približali le na gol zaostanka.

V drugem delu je potekalo izenačeno srečanje z minimalno prednostjo Dolanov. Vse do 41. minute, ko so domači prvič v drugem polčasu prišli v (kratkotrajno) vodstvo – 24:23. Bolj, ko se je srečanje bližalo zaključku, bolj napeto je postajalo. Jan Sivka je v 55. minuti s svojim šestim zadetkom rumeno- črne popeljal do lepe prednosti – 31:28. A sledil je silovit nalet Črnomaljcev bodren s polne tribune domačih navijačev. Tekla je zadnja minuta, ko je pri rezultatu 32:32 trener gostov Gregor Pesko poklical svoje varovance še na zadnja navodila. Minuta odmora je koristila, saj je Jan Hočevar z zadetkom pol minute pred zaključnim piskom popeljal svoje moštvo v vnovično vodstvo. Sledil je še time-out domačih, po katerem so po uigrani akciji z desnega krila domači prišli do izenačenja in velikega slavja.

S to osvojeno točko so kemičarji sedaj sami na prvem mestu, saj je njihov najbližji zasledovalec Mokerc KIG v sosedskem derbiju izgubil proti Škofljici. V naslednjem krogu v Dolanko prihajajo rokometaši Izole.

Zoran Zore

Foto: RK Dol TKI Hrastnik