nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Junaki

Učenci Osnovne šole Ivana Skvarče so posneli novo pesem in videospot zanjo. Pesem nosi naslov Junaki in govori o pravičnosti, ki vodi v zares »kul lajf«.

Pri ustvarjanju pesmi in spota so sodelovali Rock Ivančki Špela Zacirkovnik, Tinkara Pervinšek, Špela Pervinšek, Leja Mars, Tia Razpotnik, Gabrijela Cesar Brlogar, Kaja Brinjevec, Nik Kreča in Simon Mars. Glasbo je ustvaril Primož Jelševar, ki je poprijel tudi za bobne, bas kitaro in klaviature, besedilo pa je napisala Nina Jelen. Vokalni aranžma je napisala Urška M. Luzar, ki je zaigrala tudi na klavir in skupaj z učenci in Nino Jelen odpela dele pesmi. Kitaro sta igrala Vasja Čepič in Boštjan Jelševar. Scenarij za videospot je delo Metke Dolanc in Nine Jelen.

Ker je spot, kot pravi pobudnica in ena od avtoric Nina Jelen, svarilo proti korupciji, je učence 5. decembra obiskala velika protikorupcijska firma Deloitte in nagradila učence. Deloitte namreč izvaja mednarodni projekt, kjer želijo osveščati otroke in odrasle proti korupciji. Spot Junaki pa vrtijo na svojih konferencah.

Savus

Foto: utrinek iz videospota za pesem Junaki

Isti avtor