V Športni dvorani na Logu v Hrastniku sta se v sredo, 7. decembra, pomerili namiznoteniški ekipi Slovenije in Ukrajine. Slovenska reprezentanca v sestavi Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar so premagali Ukrajino s 3:0.

To je bila tretja kvalifikacijska tekma, s katero je slovenska ekipa korak bližje k uvrstitvi na evropsko prvenstvo, ki bo septembra naslednje leto na Švedskem. Hrastničan Darko Jorgić je po tekmi povedal, da ta zmaga ni bila najbolj prepričljiva in da ni pokazal svoje najboljše igre, vendar je najpomembneje to, da so korak bližje evropskemu prvenstvu in dodal: »Res je bilo nekaj posebnega po desetih letih igrati v svojem mestu in zagotovo si bom to zapomnil za vse življenje. Še bolj vesel bom, če bomo jutri ponovili današnjo zmago in se dokončno uvrstili na evropsko prvenstvo. Upam, da bo prišlo še več gledalcev in da to ne bo moja zadnja tekma v Hrastniku.«

Pred začetkom tekme pa so se z minuto molka poklonili prejšnji teden umrlemu nosilcu vseh namiznoteniških dogajanj v NTK Kemičar Viliju Ojsteršku. Oče obeh slovenskih selektork Andreje Ojsteršek Urh (moška ekipa) in Vesne Ojsteršek (ženska ekipa) je bil tvorec velikih uspehov hrastniškega namiznega tenisa in tisti, ki je v svet namiznega tenisa pripeljal svoji hčeri, ki sta bili odlični igralki in sta sedaj odlični trenerki.

Savus

Foto: NTZS


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekRešili pet oseb