V Budimpešti potekata dva turnirja WTT-serije v namiznem tenisu. Na poletni seriji prvakov igra 32 najboljših s svetovne lestvice, med njimi je tudi Hrastničan Darko Jorgić.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, osmi igralec sveta Darko Jorgić, je tokrat obstal v četrtfinalu, podobno kot pred tednom dni na turnirju WTT Contender v Budimpešti.

V prvem krogu je 23-letni Hrastničan s 3:0 (5, 5, 8) ugnal Hrvata Andreja Gaćino (22. s svetovne lestvice). To je bila Jorgićeva peta zmaga v medsebojnih dvobojih. V naslednjem krogu je igral proti Kirilu Gerasimenku (27.) iz Kazahstana. Po precej težjem dvoboju je zmagal s 3:1 (5, -9, 9, 2).

Potem pa je naletel na Nemca Patricka Franzisko, klubskega soigralca, ki je 14. igralec sveta. Nemec je kolo prej zmagal s 3:2 proti prvemu nosilcu turnirja, olimpijskemu prvaku, Kitajcu Ma Longu. Uspešen je bil tudi proti Jorgiću, ki ga je premagal s 3:0 (12, 6, 10).

Na turnirju prvakov so igrali z izjemo prvega igralca sveta Fan Džendonga vsi najboljši igralci sveta. Zato je uvrstitev Jorgića med osem najboljših na turnirju lep uspeh.

Savus

Foto: arhiv Savus, Branko Klančar


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekZahvala županov zasavskim gasilcem