Darko Jorgić je v četrtfinalu turnirja WTT Contender v Budimpešti na Madžarskem z 1 : 3 v nizih moral priznati premoč aktualnemu svetovnemu podprvaku in najboljšemu evropskemu igralcu na svetovni jakostni lestvici, Švedu Trulsu Moregardhu.

Darko Jorgić, ki je trenutno osmi na svetovni namiznoteniški lestvici, je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je s 3:0 (10, 7, 11) ugnal Indijca Sharatha Kamala Achanto. V osmini finala je še enkrat več premagal odličnega Nemca Tima Bolla. Zmagal je s 3:1 (9, -6, 5, 9.).

V četrtfinalu pa v dvoboju s Trulsom Moregardhom ni bil v svoji najboljši izdaji. Izgubil je s 3:1 (-5, 7, -12, -7). Prvi niz je gladko izgubil, se v drugem pobral, potem izgubil še izenačen tretji niz ter v četrtem ni zbral več prave moči za preobrat.

»Res je škoda poraza s Trulsom Moregardhom. Žal sem vso energijo porabil proti Bollu in nisem mogel pokazati vsega, kar znam. Lahko rečem, da je bil to slab obračun, vsekakor slabši, kot sva ga med sabo že igrala. Preprosto se nisem dobro počutil v igri, zato je Moregard lahko kontroliral igro, ki mu odgovarja,« je v izjavi za Namiznoteniško zvezo Slovenije dejal Jorgić. In dodal: »Če potegnem črto čez turnir, lahko rečem, da sem proti Achantu in Bollu prikazal igro na visoki ravni, to pa je tisto, kar me navdaja z optimizmom, saj v zadnjem času na turnirjih WTT Contender nisem ravno blestel.«

Savus

Foto: arhiv Savus