ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Jackyju Wangu so se zahvalili

V petek, 8. septembra, je direktor kitajske podružnice Dewesoftja Jacky Wang doživel lep sprejem v bolnišnici Trbovlje. Zahvalili so se mu za pomoč, za katero je poskrbel v prvih dneh epidemije koronavirusa v Sloveniji.

Sprejeli so ga direktor bolnišnice Metod Kurent, strokovna direktorica Tadeja Jelenko in še nekaj predstavnikov osebja bolnišnice, na sprejemu pa je bil tudi Simon Las, v času epidemije poveljnik CZ Trbovlje, sedaj je področni poveljnik za Zasavje, in Wangovi sodelavci iz Dewesofta, med njimi tudi Andrej Orožen. Jacky Wang je bil prvič v Sloveniji od pandemije in bilo je res ganljivo.

»Če se vrnemo v čas epidemije nas preplavijo čustva in spomini na dni, ko smo bili nemočni – ljudje so brez ventilacije pljuč umirali. Začela se je akcija nabave respiratorjev in svetovna ponudba je bila izčrpana. Glede na to, da so na Kitajskem že vedeli, kaj nas čaka, so na trgu našli odlične respiratorje in nam dva poslali. Jacky Wang, direktor naše kitajske podružnice, je pri tem odigral ključno vlogo. K financiranju smo povabili zasavska podjetja – o tem ste v Savusu takrat poročali. Dodali smo še 30.000 mask, od katerih jih je bolnica Trbovlje prejela 6000,« so povedali v Dewesoftu

Za trboveljsko bolnico je bila na začetku epidemije pomoč kitajskih Dewesoftovcev velika pridobitev. Vodilne v Dewesoftu so prosili, če lahko prvič, ko bo Jacky Wang v Trbovljah, omogočijo, da se mu zahvalijo. Enako so se mu želeli zahvaliti tudi v Dewesoftu. Wang je bil nad pozornostjo prijetno presenečen in se je zahvalil za sprejem.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor