sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Izjava tedna: Primož Roglič

Ob nedeljah zvečer lahko letos prebirate izjavo tedna, ki jo bodo izustili Zasavke ali Zasavci, ali pa kdo drug in bo tako ali drugače povezana z Zasavjem. Danes objavljamo izjavo kolesarja Primoža Rogliča.

Primož Roglič je teden dni nazaj končal prvo večdnevno dirko v novem dresu Bore Hansgrohe. Kakšnega velikega navdušenja po devetem mestu v skupni razvrstitvi dirke Pariz – Nica ni bilo. Če je kdo računal, da bo že kar na prvi dirki z novim moštvom brez težav zmagoval, se je zmotil. Ekipa se mora prilagoditi šampionu takšne kakovosti, kot je Roglič. In seveda tudi Roglič na svoje nove tovariše v ekipi. Ampak Primož je navajen prilagoditev. Če se je kot smučarski skakalec navadil ogromen preskok iz tekmovanja v skokih na kolesarske dirke, se bo tudi na prehod iz ene v drugo profesionalno ekipo. Objavljamo Primoževo izjavo po dirki Pariz-Nica, ki jo je med svoje bralce prinesel slovenski športni dnevnik Ekipa.

Primož Roglič: »To je moja prva dirka z novo ekipo, z novimi moštvenimi kolegi in novo strukturo. Ko prideš v novo okolje, se moraš navaditi drug na drugega in se naučiti, kako kar najbolje sodelovati. Mislim, da nam je ta teden to uspelo kar dobro in je lepa osnova za napredek. Nadaljevali bomo s procesi, ki smo jih začeli, in gradili pot proti najvišji ravni. Seveda vedno obstajajo stvari, ki jih lahko pripravimo, in zagotovo bomo ciljali na izboljšave za naslednje dirke.«

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor