sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Izjava tedna: Ana Praznik

Ob nedeljah zvečer lahko letos prebirate izjavo tedna, ki jo izustijo Zasavke ali Zasavci, ali pa kdo drug in je tako ali drugače povezana z Zasavjem. Danes objavljamo izjavo televizijske in radijske voditeljice Ane Praznik.

Ana Praznik je televizijska in radijska voditeljica ter pevka on humanitarka. Zagorjanka Ana Praznik je tudi dobitnica srebrnega priznanja Občine Zagorje ob Savi, tudi zaradi tega, ker po Sloveniji širi dober glas tudi o Zagorju, od koder izhaja.

V reviji Ona je ta teden izšel zanimiv pogovor z Ano Praznik ob začetku nove sezone prenavljanja domov tistim, ki so pomoči potrebni. Ana Praznik vodi oddajo Delovna akcija, s katero prenavljajo domove in sporočajo, da se pomoč sočloveku, empatija, strpnost in neobsojanje splača. Med drugim je spregovorila tudi o tem, da vse bolj postajamo družba, v kateri skrbi vsak samo zase.

Ana Praznik: »Kot družba smo postali opazovalci in komentatorji. Vse z »varne« razdalje. Nihče pa si ne želi več umazati rok. Nihče ne želi več poprijeti za delo ali narediti česa drugega. Pomagati človeku, ki nezavesten leži na pločniku, ali otroku, ki ni naš in se denimo utaplja v bazenu. Ali pa sosedu pridržati vrata v blok, kaj šele pomagati odnesti težke vrečke, ki jih tovori. Ne, mi raje opazujemo. In če je priložnost, še malo pokomentiramo zraven.«

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor