V prazničnih dneh na prelomu leta naše misli sežejo v leto, ki se izteka in tisto, ki se nam obeta. Na spletni strani časopisa Savus objavljamo v prazničnih dneh kratke zapise znanih Zasavcev. Tistih seveda, ki so nam prijazno odgovorili. Vse smo prosili za odgovore na štiri vprašanja. Objavljamo jih v vrstnem redu, kot so nam jih poslali.

Tokrat objavljamo odgovore učitelja na STPŠ Trbovlje, ki se je letos uvrstil med 50 najboljših učiteljev na svetu, posledično pa je bil ime meseca na Valu 202 in kandidat za ime leta, časopis Delo pa ga je uvrstil tudi v izbor za osebnost leta. Dr. Uroš Ocepek.

Kaj je bilo v letu 2023 za vas najlepše, najboljše, najbolj navdihujoče, kaj vas je naredilo srečnega?

Leto 2023 je bilo eno najbolj dinamičnih let – po eni strani sem neizmerno hvaležen, da sem v iztekajočem se letu prejel dve zame zelo dragoceni priznanji, in sicer Posebno priznanje župana za izjemen uspeh na področju gospodarstva v Občini Trbovlje, ter seveda uvrstitev med 50 najboljših učiteljev na svetovnem izboru Global Teacher Prize 2023, ki velja za Nobelovo nagrado na področju izobraževanja. Po drugi strani pa sem nekako moral splavati in se naučiti krmariti med različnimi medijskimi preizkušnjami, a vedno sem se potrudil, da mi je bil izziv v veselje.

Se je v letu 2023 zgodilo kaj takšnega, kar bi najraje izbrisali iz svojega spomina?

Ne vem, komu vse se moram zahvaliti, da je bilo iztekajoče se leto zelo milo do mene. A zavedam se, da za marsikoga ni bilo prijetno leto. Če bi kaj lahko izbrisal, bi zagotovo vse naravne nesreče in vso človeško nasilje – v vseh oblikah.

Kaj si želite v letu 2024?

Želim si, da bi mi leto omogočilo še nadaljnji osebni razvoj in, da bi dokončal nekatere skrite projekte ter jih predstavil javnosti. No, pa priznati moram tudi, da si želim, da bi lahko uresničil obisk dveh meni ljubih destinacij: Islandije in Južne Koreje.

Kaj želite v letu 2024 Zasavkam in Zasavcem?

Verjetno zelo klišejski odgovor, ampak iskreno želim vsem Zasavkam in Zasavcem zdravje in mir v vseh oblikah ter na vseh področjih. Predvsem pa moramo še naprej negovati našo drznost in vztrajnost. Naj bo leto 2024 prijazno do vseh!

Savus

Foto: osebni arhiv


 

Prejšnji članekKoledar dogodkov – marec 2023
Naslednji članekIz starega v novo: dr. Špela Režun