V prazničnih dneh na prelomu leta naše misli sežejo v leto, ki se izteka in tisto, ki se nam obeta. Na spletni strani časopisa Savus objavljamo v prazničnih dneh kratke zapise znanih Zasavcev. Tistih seveda, ki so nam prijazno odgovorili. Vse smo prosili za odgovore na štiri vprašanja. Objavljamo jih v vrstnem redu, kot so nam jih poslali.

Tokrat objavljamo odgovore prodorne raziskovalke robotike in njene uporabe v življenju in kulturi dr. Maše Jazbec, ki se lahko ponaša tudi z nazivom Zasavke leta.

Kaj je bilo v letu 2023 za vas najlepše, najboljše, najbolj navdihujoče, kaj vas je naredilo srečnega?

Mislim, da je bilo leto 2023 za naše človeštvo polno izzivov. Kar nakazuje, da nekaj ne počnemo prav. Sveta ne moremo spremeniti, imamo pa to moč, da pozitivno vplivamo na svoj krog ljudi in tako prispevamo k boljšemu bivanju na svetu.

Kar pa se tiče na osebnem področju. Glede na to, da imam precej aktivno življenje, bi težko izpostavila samo eno stvar. Srečna, da sem zdrava, da imam nek ožji krog dobrih prijateljev in super družino.  Vse to mi omogoča, da lahko nadaljujem s svojim poslanstvom, to je navduševanje širše javnosti za robotiko, za znanost. Zelo sem vesela novih priložnosti, ki mi jih je prineslo tudi leto 2023.

Se je v letu 2023 zgodilo kaj takšnega, kar bi najraje izbrisali iz svojega spomina?

Slabega? To pa kar hitro vržem čez ramo in grem naprej.

Kaj si želite v letu 2024?

Kaj želite v letu 2024 Zasavkam in Zasavcem?

Zasavkam in Zasavcem v letu 2024 želim več strpnosti, zdravja in veliko srečnih trenutkov z najdražjimi. Ter, da bi več časa namenili dobrim knjigam in manj časa “zapravili” na družabnih omrežjih.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekMiren policijski teden
Naslednji članekIz starega v novo: Marjetka Bizjak