Občinska organizacija Rdečega križa Hrastnik koordinira aktivnosti pomoči prizadetim v poplavah s predstavniki občine Laško in RKS-OZ Laško.

Včeraj, 8. avgusta, so začeli na Območnem združenju RK Hrastnik pospešeno zbirati material, za katerega so jih prosili na poplavljenih območjih in aktivnosti so potekale brez težav. Odziv občanov Hrastnika in občanov iz sosednjih občin je bil presenetljiv in na RK se zahvaljujejo vsem, ki so do sedaj prispevali po svojih močeh k akciji, ki jo vodijo. V slabih štirih urah so zbrali lepo količino artiklov, ki so jih danes, 9. avgusta, ob pomoči Komunalnega podjetja Hrastnik odpeljali na zbirno mesto v Celje (PGE Celje), od koder bo distribucija potekala naprej.

Zbirno mesto za vse, kar potrebujejo prizadeti na poplavnih območjih, je v športni dvorani Dolanka na Dolu pri Hrastniku, pri zbiranju trenutno sodeluje devet prostovoljcev. Odprli so tudi aplikacijo PROSTOVOLJCI HRASTNIKA, kamor se lahko prijavijo vsi, ki bi želeli pomagati na terenu. Do sedaj se je javilo osem prostovoljcev.

Danes ob osmih zjutraj je odšla na pomoč v Laško organizirana skupina prostovoljcev. Javili so se na Komunali Laško, tam pa so jih razporedili po deloviščih, kjer je pomoč najbolj potrebna. Še več občanov razmišlja o pomoči na terenu predvsem v času vikenda, v ponedeljek na dan solidarnosti, ki ga je razglasil predsednik vlade, in potem v torek, ko je praznik. Hrastniška Rudarska godba, ki je pobratena z godbo v Mežici, je ponudila pomoč svojih članov.

Aktivnosti pri zbiranju materiala se bodo nadaljevale do petka vsak dan od 9. do 11. in od 17. do 19. ure. Trenutno zbirajo naslednje artikle: vodo, hrano s podaljšanim rokom, adaptirano mleko za otroke, plenice, odeje in brisače, pa tudi čistila in gumijaste rokavice.

Savus

Foto: RK Hrastnik