Od 19. do 23. maja bo v Poreču na Hrvaškem potekalo Evropsko prvenstvo za člane in članice v karateju. Na njem bodo tekmovali tudi trije člani Karate kluba Trbovlje: Urša in Barbara Haberl ter Domen Zidar.

V posamezni kategoriji lahko državo zastopa samo en tekmovalec, tako da se na prvenstvu res pomerijo najboljši karateisti stare celine. Nastopilo bo 513 tekmovalk in tekmovalcev iz 47 evropskih držav, med njimi bo tudi enajst slovenskih reprezentantov.

Mesto v reprezentanci so si s svojimi rezultati zagotovili tudi trije člani Karate kluba Trbovlje. Urša Haberl bo nastopila v kategoriji do 50 kilogramov, Barbara Haberl v kategoriji do 55 kilogramov in Domen Zidar v kategoriji do 67 kilogramov. Vsi trije bodo nastopili tudi v ekipnem delu športnih borb. Trboveljčani se lahko pohvalijo, da so edini slovenski klub, ki bo imel na tokratnem evropskem prvenstvu kar tri reprezentante v športnih borbah.

V petek, 14. maja, so se v Mariboru končale sedemdnevne priprave. Kvalitetni vsakodnevni treningi vlivajo slovenskim reprezentantom optimizem pred srečanjem najboljših karateistov stare celine. V trboveljskem klubu verjamejo, da bodo Urša, Barbara in Domen odlično zastopali slovenski in posledično tudi trboveljski karate.

JS

Foto: KK Trbovlje