V okviru tradicionalne donacije Deluxe je Lidl Slovenija v torek, 14. februarja, Splošni bolnišnici Trbovlje – porodniškemu oddelku predal grelno gnezdece za prezgodaj rojene otroke.

Podjetje je ob 15. obletnici prisotnosti na slovenskem trgu del sredstev od prodaje prazničnih izdelkov Deluxe namenil nakupu 15 grelnih gnezdec, ki so jih poklonili slovenskim porodnišnicam. Društvo Slojenčki se je priključilo z donacijo posteljic za novorojenčke, v katera se umestijo grelna gnezdeca. Nedonošeni novorojenčki za prilagajanje na zunanje življenje pogosto potrebujejo podporo in pri tem ima grelno gnezdece pomembno vlogo. Omogoča namreč varno zaščito pred podhladitvami dojenčkov ter ustvarja tesno in prijetno okolje za njihov razvoj in rast.. Predajo donacije je v Trbovljah pospremila podoknica za novopečene mamice, ki jo je izvedla vokalna skupina Muzikalci.

Donacijo Deluxe v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet letos podarjajo desetič. V teh letih so donacije namenili različnim ustanovam za pomoč in podporo pri ustvarjanju boljših razmer za bolne ali invalidne otroke.

V SBT Trbovlje so se donacije zelo razveselili, direktor bolnišnice Metod Kurent je ob tem izpostavil: »Zelo smo veseli vsakršne donacije, ki jo prejmemo, seveda tudi donacije grelnega gnezdeca, ki smo ga prejeli danes. Vsak takšen dogodek pripomore k prepoznavnosti naše porodnišnice, ki je sicer med manjšimi, vendar je ravno to naša prednost. Osebje se res lahko posveti vsakemu novorojenčku in vsaki mamici, da se v najobčutljivejših trenutkih počutita varno in udobno. Zelo smo ponosni tudi na naše zaposlene na ginekološko-porodnem oddelku, veselimo pa se skorajšnje prenove oddelka, ki bo pomenila še boljše pogoje za porodnice, novorojenčke in tudi za naše zaposlene.«

Savus

Foto: SBT


 

Prejšnji članekSmučarski skoki v Kisovcu
Naslednji članekMarlena Gruda v Sovretovem kabinetu