Teden kulture so na Srednji šoli Zagorje letos zaznamovali z obiskom Eve Pelemiš in knjižnim bazarjem Jaz tebi knjigo – ti meni nasmeh.

Eva je nekdanja dijakinja Srednje šole Zagorje, ki svoj prosti čas izkoristi za pisanje poezije. V lanskem letu je izšla njena prva pesniška zbirka z naslovom Duša oceana. Zbirka je razdeljena na dva cikla: Na začetku … in Nekje vmes …, medtem ko pričakovanega Na koncu …  nikjer ni, saj se Evina poezija nadaljuje tudi po tem, ko bralec obrne zadnjo stran pričujoče zbirke.

Eva je zaposlena v vrtcu, njena ljubezen pa je ustvarjanje pesmi. Zelo rada hodi v naravo, hribe, rada posluša glasbo in spremlja vse zvrsti umetnosti. Našim dijakom je predstavila delček sebe, svojo pesniško zbirko. Pravi, da navdih najde povsod (v družbi, posamezniku), največkrat pa je inspiracija narava – pa tudi glasba in filmska umetnost. Zase še pravi, da je precej družbeno kritična.

Dijakom je ob koncu našega druženja namenila motivacijske besede, da najdejo pogum in da naj nikoli ne odnehajo, bodisi v šoli, službi ali pa pri kakšnem umetniškem ali športnem udejstvovanju.

Sanela Medić

Foto: SŠ Zagorje


 

Prejšnji članekHaralović in Markuljević v Gruziji
Naslednji članekGlasovanje za naj prostovoljca odprto