četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Eva Kolander srebrna na Hrvaškem

Karate klub Kik je 27. oktobra organiziral 4. mednarodni karate turnir Kik Cup Rudolf Perešin 2018. Na tekmovanje je bilo prijavljenih 624 tekmovalk in tekmovalcev iz 59 klubov iz 8 držav. Barve Karate kluba Trbovlje so zastopale Eva Kolander, Žana Dolenc Čučnik in Lara Salkič. Vodil jih je trener Edin Salkič.

Kot prva je nastopila Eva Kolander v športnih borbah pri mlajših kadetinjah do 50 kilogramov. Po dveh zanesljivih zmagah se je s skupnim rezultatom 10:2 uvrstila v finale. V finalu je še nekaj sekund pred koncem vodila s 3:2, vendar je trenutek nezbranosti botroval, da jo je nasprotnica z nožnim udarcem v glavo premagala. Morala se je zadovoljiti s srebrno medaljo. Žana Dolenc Čučnik in Lara Salkič sta izgubili borbi prvega kroga. Lara Salkić je nastopila še v repasažu, kjer je izgubila borbo za bronasto medaljo. Trener Edin Salkić je bil ob koncu zadovoljen tako z osvojeno medaljo kot nastopi vseh treh varovank, saj so prikazale boljše borbe in pristop kot na zadnjih tekmovanjih.

Poleg tekmovanja na Hrvaškem se je osem članov trboveljskega karate kluba v Kranju udeležilo vikend priprav kadetske, mladinske in U21 reprezentance v katah in športnih borbah.

JS

Isti avtor