»Tudi v Etiju po svojih najboljših močeh pomagamo pri boju s koronavirusom. Konec lanskega in v začetku letošnjega leta smo tako tistim zaposlenim, ki so želeli opravljati prostovoljno pomoč, za to omogočili plačano odsotnost z dela. Tako trenutno Etijeve zaposlene kot prostovoljke pomagajo v Domu starejših občanov Polde Eberl – Jamski Izlake in Splošni bolnišnici Trbovlje,« so sporočili iz Etija.

V podjetju ETI Elektroelement se zavedajo, kakšno težo ima v obdobju korona krize pomoč podjetij prizadetim posameznikom in organizacijam, zato so zaposlenim omogočili plačano odsotnost z dela za opravljanje prostovoljne pomoči. Trenutno ETI-jeve zaposlene kot prostovoljke pomagajo v DSO Polde Eberl – Jamski Izlake in SB Trbovlje. Podjetje pa ne podpira le prostovoljstva, ampak vseskozi, še bolj intenzivno pa v času zdravstvene krize, pomaga lokalnim skupnostim tudi na različne druge načine, največ preko donacij šolam, društvom in bolnišnicam.

Družbi ETI Elektroelement in Trenkwalder sta podprli pobudo štirih zaposlenih in jim omogočili plačano odsotnost z dela za čas, ko bodo tri kot prostovoljke pomagale v Domu starejših občanov Polde Eberl – Jamski, ena pa v Splošni bolnišnici Trbovlje. Vse štiri prostovoljke so poudarile, da so enostavno začutile, da morajo tudi one prispevati svoj delež v boju proti korona virusu, in sicer tistim, ki so najbolj ogroženi: »Gre za izjemne okoliščine, ki jih lahko uspešno prebrodimo le skupaj, zato je pomembno, da vsak izmed nas prispeva, kar lahko. Delo je naporno, a hvaležnost oskrbovancev oziroma bolnikov odtehta vse napore.«

»ETI tudi sicer v času koronavirusa po najboljših močeh pomaga okoliškim lokalnim skupnostim. Tako smo pred kratkim Srednji Tehniški in poklicni šoli Trbovlje donirali novo računalniško opremo, sodelovali pa smo tudi pri nakupu respiratorjev za Splošno bolnišnico Trbovlje,« je povedal generalni direktor Etija Tomaž Berginc.

 

Tomaž Medved, direktor v kadrovski družbi Trenkwalder, pa je poudaril širši pomen prostovoljstva, brez katerega številne aktivnosti, ki jih jemljemo danes kot samoumevne, ne bi bile mogoče, saj skupaj z  nevladnimi organizacijami in civilno družbo predstavljajo svojevrsten korektiv anomalij v družbi, še posebej v kriznih situacijah: »Prostovoljstvo je način življenja, ki na svojevrsten način bogati in gradi solidarnost, poglablja odnose med ljudmi, pri mladih pa prispeva tudi k njihovemu razvoju, osebnostni rasti ter krepitvi lastnega sistema vrednot. Dinamika in delo v posebnih okoliščinah pa jim omogoča tudi pridobivanje dragocenih izkušenj.«

Savus

Foto: arhiv Savus