sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Drevo padlo na avto

Zasavski policisti so pretekli teden (vključno z vikendom) obravnavali sedem prometnih nesreč, med drugim tudi trk treh vozil na Zasavki. Policisti so ptirikrat posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru, dvakrat zaradi zatajitve, enkrat zaradi pijanega voznika in trikrat zaradi vožnje brez vozniškega izpita. Obravnavali so še dve tatvini (registrske tablice in katalizator), poškodovanje tuje stvari, zalezovanje, na avtocesti pri Trojanah pa so odkrili 12 državljanov Maroka, ki se ilegalno prišli v Slovenijo. Na Dobovcu je zagorela zapuščena stanovanjska hiša, na cesti Mlinše-Vidrga pa je na avto padlo drevo.


PP Trbovlje

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z telesnimi poškodbami na glavni cesti Trbovlje-Zagorje ob Savi, v kateri so bila udeležena tri vozila. Vzrok za prometno nesrečo je bila neprilagojena hitrost povzročitelja. Udeležence so odpeljali na pregled v SB Trbovlje. Povzročitelja čaka ustrezen ukrep.

V nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo na območju Trbovelj. Kršitelju so izrekli ukrep po zakonu o varstvu javnega reda in miru.

V torek so prejeli prijavo kaznivega dejanja zatajitve izgubljene denarnice prijavitelja.

Obravnavali so prijavo kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari. Storilec je na parkirišču na območju Trbovelj poškodoval vozilo prijaviteljice in povzročil škodo v višini tisoč evrov.

V četrtek so prejeli prijavo kršitve javnega reda in miru. Kršiteljico čaka prekrškovni postopek.

Pri kontroli prometa so opravili postopek z voznikom osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,34 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so vozniku zasegli osebno vozilo, čaka ga tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto so opravili postopek z voznikom osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so mu zasegli osebno vozilo, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo so obravnavali prijavo kaznivega dejanja tatvine, neznani storilec je z osebnega vozila odtujil registrski tablici.

V nočnem času so policiste obvestili o požaru v hiši na območju Dobovca. Zagorelo je v zapuščeni stanovanjskih hiši, vzrok požara pa še preiskujejo.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Polšnika. Voznika tovornega vozila čaka ustrezen ukrep.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na območju Zagorja. Opravili so ogled kraja prometne nesreče. Sledi ustrezen ukrep.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Izlak.

V sredo so prejeli prijavo tatvine katalizatorja z osebnega vozila v Zagorju.

Zasegli so osebno vozilo zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja. Voznika čaka obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V četrtek so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve mobilnega telefona. Storilca čaka kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Obravnavali so kaznivo dajanje zalezovanja.

V petek so policiste obvestili o dveh kršitvah javnega reda in miru. V enem primeru kršitev ni bila ugotovljena, v drugem primeru pa vodijo prekrškovni postopek.

V soboto so bili obveščeni o padcu drevesa na vozilo na relaciji Mlinše-Vidrga. Zaradi močnega deževja je drevo ob cesti padlo in zadelo vozilo, ki je v tistem trenutku pripeljalo mimo. Sopotnica v vozilu je bila lažje poškodovana.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Izlakah.

V nedeljo so na avtocesti pri Trojanah odkrili 12 državljanov Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Podali so namero za podajo prošnje za mednarodno zaščito, zato so jih namestili v azilni dom.

Policiste so obvestili o kaznivem dejanju poškodovanja vozila na parkirišču, kjer je nastalo za okoli tisoč evrov materialne škode.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Hrastniku.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor