sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Dolani z izvrstno predstavo do novih točk

Dolanka se je 16. marca veselila zmage domačih rokometašev. V zadnji tekmi rednega dela Lige NLB so Dolani premagali RK Trimo Trebnje.

RK Dol TKI Hrastnik – RK Trimo Trebnje 28:26 (12:14)

Dvorana Dolanka, gledalcev 200. Sodnika Deržek in Brecelj.

RK Dol TKI Hrastnik: Nunčič 8 obramb, Seme; Brilej 7, Klepej 9 (1), Ajdari 1, Grušovnik, Pintar, Bauerheim 2, Hribšek 3, Zore, Ramič 1, Ribič, Jakopič, Simončič, Cigler, Koprivc 5; Trener Aleš Sirk.

RK Trimo Trebnje: Brana 6 obramb, Hasić, Urbič; Cvetko 2, Matic Kotar 2, Seferović 8 (7), Dobovičnik 1, Miha Kotar, Marko Kotar 4, Udovič 3 (1), Sašek, Redek, Bojanić 2, Grbič, Grandovec 1, Cirar 3 (2); Trener Benjamin Teraš.

Sedemmetrovke: 4(1); 11(10)

Izključitve: 6 minut; 10 minut

Dolski rokometaši so 16. marca v zadnji tekmi rednega dela prvenstva v Ligi NLB po izenačeni igri v zaključku tekme zlomili odpor tekmeca in po Ribnici na kolena spravili še Trebanjce.

Dolani so v 4. minuti povedli z 2:1, a so jih Trimovci hitro ujeli in v 9. minuti z golom Vladimirja Bojanića povedli s 6:3, vendar se jim ni uspelo »odlepiti«. Gostitelji so bili vztrajni in v 13. minuti so najprej izenačili (6:6) nato pa v 21. minuti preko Kristiana Bauerheima povedli (10:8). Do odhoda na odmor so gostje kaznovali nekaj domačih neuspešnih napadov in končali prvi del z vodstvom 14:12.

V nadaljevanju so domači kmalu izničili zaostanek iz prvega polčasa in počasi začeli prevzemati pobudo. Najprej je Klemen Brilej v 47. minuti s svojim šestim zadetkom popeljal domače do vodstva 20:18.

Tudi Luka Koprivc in Gregor Klepej sta v naslednjih minutah držala razliko dveh zadetkov (21:19, 22:20). V 50. minuti je na drugi strani Adam Seferović uspešno realiziral najstrožjo kazen in sledilo je novo izenačenje. Gostje so kar 10 zadetkov od 11 poskusov zadeli s črte sedmih metrov, domači le enega iz štirih. Po vodstvu domačih v 54. minuti (25:23) so gostje v zadnji minuti še enkrat prišli do izenačenja. Vendar je vse dvome o zmagovalcu z zadetki razblinil Luka Koprivc, zasluženo zmago kemičarjev pa je v zadnjih sekundah srečanja potrdil Gregor Klepej.

Prav slednji je bil tudi tokrat z devetimi goli prvi strelec tekme, na drugi strani jih je osem dosegel Adam Seferović, od tega sedem s črte sedmih metrov.

Naslednjo soboto, 23. marca, se bosta tekmeca ponovno pomerila v medsebojnem obračunu v dvorani Dolanka, tokrat v 1. krogu v skupini za obstanek.

Zoran Zore

Foto: Jan Kraner

Isti avtor