Dobrodelni kolesarski projekt

Kolesar Matjaž Hribljan je 19. julija v Cerknici začel 13-dnevni dobrodelni projekt, v sklopu katerega bo prekolesaril vseh 212 občin v Sloveniji.

2.600 kilometrov dolgo razdaljo bo v sodelovanju z Društvom distrofikov in kolesarskim klubom Jan Sport premagal z namenom ozaveščanja o eni najtežjih nevroloških bolezni – o bolezni amiotrofična lateralna skleroza (ALS). V času njegovega kolesarskega podviga bodo zbirali tudi sredstva za osebe, obolele z boleznijo ALS.

Matjaž Hribljan se je 26. julija ustavil tudi v Zasavju. Pred hrastniško občinsko stavbo sta ga sprejela podžupan občine Hrastnik Božo Majcen in vodja Oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve Suzana Venko. Po kratkem klepetu sta mu zaželela vse dobro na njegovi poti, kolesar pa se je odpravil naprej, saj ga do Grosuplja, kjer je ta dan prenočil, čakalo še kar nekaj kilometrov.

Osmi dan kolesarskega podviga ga je pot peljala tudi skozi Trbovlje, kjer ga je sprejela in pozdravila podžupanja Maja Krajnik.

Natančnejše podatke o podvigu srčnega kolesarja najdete na FB profilu projekta »212 Občin«, kjer je objavljena pot in tudi povezava, kjer Matjaža lahko spremljate v živo. Več o tem srčnem projektu in o tem, kako ga lahko podprete, si lahko preberete še na tej povezavi.

Savus

Foto: Občina Hrastnik, Občina Trbovlje


 

Prejšnji članekGasilski praznik v Padežu
Naslednji članekPasje bombice