Članice in člani Društva diabetikov Zagorje se zavedajo da je pri obvladovanju sladkorne bolezni izjemno pomembna telesna aktivnost. Najbolj primerna je vsakodnevna hoja. Zato se zagorski diabetiki večkrat odpravijo tudi na skupni pohod, ki ga izkoristijo še za kakšne družabne rekreacijske igre.

Tudi konec maja smo izkoristili za pohod, ki se ga je udeležilo več kot 30 članic in članov Društva diabetikov Zagorje ob Savi. Zbrali smo se na Podkumu. Tu nas je pričakala dobrodošlica, ki se je pokazala tudi pri merjenju sladkorja v krvi.

Ob zanimivi telovadbi, ki jo je vodil eden od naših članov, smo se krepko razgibali in nasmejali. Slike so vse pokazale, saj je naš fotograf vztrajno fotografiral. Pot smo nadaljevali proti Malemu Kumu, sonce je pa tudi močno sijalo in nas je zažejalo.

Merjenje sladkorja v krvi, krvnega tlaka in kisika v krvi so opravila dekleta iz društva. Šef podkumskega gostišča Lojzi Čop se je potrudil z dobrim kosilom in tako smo zaključili naš pohod in ugotovili, da je bil res prijeten dan, prijetno srečanje.

Marija Grošeljh

Foto: Henrih Palčič