Danes bo v Zasavju precej bolj mirno kot včeraj. Živo pa bo na športnih prizoriščih. V Trbovljah se bo nadaljevalo tekmovanje Enduro, na Izlakah in v Hrastniku pa nogometna turnirja. Naredite si dan in naredite ga tudi drugim …

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Nedelja, 11. junij 2023


Vreme

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe ter sredi dneva in popoldne tudi nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24 °C.

Jutri bo prevladovalo sončno vreme. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, najvišje dnevne od 20 do 24 °C. V torek in sredo bo povečini sončno.


Zapore cest

Na cesti Trojane-Izlake-Zagorje ob Savi in cesti Krtina-Moravče-Izlake je na Izlakah do 31. avgusta promet urejen ob gradbišču izmenično enosmerno zaradi rehabilitacije mostu čez Medijo.

Na cesti Trojane – Izlake – Zagorje je v Kisovcu promet do 21. novembra 2023 urejen izmenično enosmerno zaradi rekonstrukcije ceste.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Cesta bo popolnoma zaprta vsako soboto med uro 7.30 in 17.00 ure do 23. decembra 2023. Izvajalec del ima dovoljenje za delne zapore ceste do 13. decembra do 19. ure, za popolne kratkotrajne zapore med tednom pa med do 23. decembra 2023 (od 8.30 do 9. ure, od 9.20 do 9.50, od 10.10 do 10.40, od 11.00 do 11.30, od 11.50 do 12.20 in od 12.50 do 13.20). Obvoz za osebna vozila je urejen po državnih cestah na relaciji Spodnji Hotič-Vače-Izlake-Zagorje ob Savi in obratno. Obvoz za tovorna vozila je urejen po glavni cesti Litija-Šentjakob, štajerski avtocesti med Trojanami in Šentjakobom ter regionalni cesti Trojane-Zagorje ob Savi in obratno.

Na cesti Zagorje – Trbovlje – Hrastnik in na cesti Bevško-Trbovlje je na Vodenski cesti v Trbovljah do 30. junija 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi ureditve kolesarskih površin.

Na cesti Trbovlje – Latkova vas je v Trbovljah do 15. avgusta promet urejen izmenično enosmerno zaradi gradnje kolesarske steze.

Na cesti Hrastnik – most čez Savo je promet do 18. septembra urejen izmenično enosmerno zaradi komunalne in prometne ureditve OIC Steklarna Hrastnik.

Na cesti Hrastnik – Šmarjeta je do 30. junija 2023 na odseku Dol pri Hrastniku – Marno pod Marnim urejen izmenično enosmerni promet, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na lokalni cesti Tržnica -Tenis igrišče v občini Hrastnik do 30. junija velja popolna zapora zaradi gradnje ceste. Obvoz je za vsa vozila urejen po začasni obvozni cesti mimo tenis igrišč. Ta je dostopna z lokalne ceste Hrastnik–Blate–Kal in Tržnica–Tenis igrišče od priključka na Naselje Aleša Kaple 7c–7h.

Na lokalni cesti Rudnik-Studence-Cesta padlih borcev-Log v občini Hrastnik do 30. junija med 7. in 17. uro zaradi gradnje kanalizacije velja popolna zapora lokalne ceste.

Zaradi izvedbe prireditev Anduht in Nohšiht 2023 bo veljala popolna zapora ceste in parkirišč v okolici Ulice 1. junija. Popolna zapora Ulice 1. junija (od Dežmana do krožišča) bo veljala od srede, 7. junija, od 14. ure, do nedelje, 11. junija, do 12. ure. Zapora parkirišča za delavskim domom in dovoza ob godbenem domu bo veljala od petka, 9. junija, od 12. ure, do nedelje, 11. junija, do 12. ure.


Preskrba z vodo

Javno podjetje Komunala Zagorje obvešča uporabnike pitne vode na območjih krajevnih skupnosti Kisovec – Loke, Rudnik – Toplice, Jože Marn, da je zaradi skalitve vodnih virov potrebno vodo v prehranske namene prekuhavati vsaj tri minute. Obvestilo velja do preklica.


Električna energija

Danes ni napovedanih izklopov električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 8. do 14. ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Medvednica, izvod Cestnik, Dolar, Zaberložnik (nadzorništvo Trbovlje), od 8. do 12. ure pa iz TP Gornji Polšnik, izvod črpališče (nadzorništvo Zagorje). V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.


Prireditve

Enduro Trbovlje

MTB Trbovlje pripravlja dvodnevno državno prvenstvo in kvalifikacijska dirka EDR. Danes bo potekalo pod pobočjem Javorja tekmovanje. Za etape bo uporabljena kombinacija trailov Javor trails, drugi del dirke pa bo urejen na novih, svežih trailih na širšem območju Svete Planine nad Trbovljami. Etape bodo pretežno speljane v gozdu in bodo kombinacija vseh zahtevanih prvin endura. Vzponi bodo zložni, večinoma po asfaltu in makadamu, ter deloma po gozdnih vlakah. Danes se tekmovanje prične ob 9.30 uri. Podelitev nagrad bo ob 17. uri v domu na vrhu Svete Planine.


Športno društvo Izlake

Turnir v malem nogometu

Športno društvo Izlake pripravlja 8. tradicionalni turnir v malem nogometu na Izlakah, ki se bo odvijal še danes na športnem igrišču na Izlakah.

Prvi krog se igra po skupinah. Iz vsake skupine se prva ali prvi dve ekipi uvrstijo v nadaljevanje, ko se igra po izločilnem sistemu do končnega zmagovalca. Prvih pet ekip prejme denarne nagrade, s pokalom bodo nagrajeni tudi najboljši igralec, strelec in vratar.


Nogometni klub Hrastnik

Maurerjev nogometni turnir

Nogometni klub Hrastnik pripravlja na nogometnem igrišču v Hrastniku še danes Maurerjev nogometni turnir. Danes bodo igrali igralci U13 – igralci rojeni po 1. januarju 2010 (8+1, 5m goli). Turnir bo potekal dopoldan.


Delavski dom Trbovlje –  kino

Hipnotiziran

ob 20.15 uri

Ameriški akcijski triler, režija Robert Rodriguez, igrajo Ben Affleck, William Fichtner, Alice Braga …

Detektiv raziskuje skrivnost, ki vključuje njegovo pogrešano hčer in tajni vladni program.

 


Na današnji dan

Če veste še za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Če veste za kakšen svetovni dan ali nevsakdanji dan, ki je zapisan na koledarju, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Savus