V Zasavju večjih prireditev še vedno ni, za naše velike dogodke moramo poskrbeti kar sami. V Zagorju si še vedno lahko ogledate razstavo Jožeta Megliča. Danes je nekaj svetovnih dni, ki so povezani z zdravstvom.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Sreda, 19. maj 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju sprva oblačno in deževno. Dež bo popoldne ponehal, od zahoda se bo pričelo jasniti, nastale bodo še krajevne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14 °C.

Jutri bo dopoldne povečini sončno, na vzhodu občasno zmerno oblačno. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh ali neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20 °C. V petek bo delno jasno s povečano koprenasto oblačnostjo. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti na zahodu bo občasno rahlo deževalo.

Naredite si današnji dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Meglič v galeriji Medija

V zagorski galeriji Medija je na ogled razstava akademskega slikarja Jožeta Megliča, ki je tesno povezan z Zasavjem. Po študiju se je preselil v Trbovlje, kjer je nekaj časa poučeval na osnovni šoli likovni pouk. Od septembra 1968 do upokojitve 2001 je služboval kot likovni pedagog na OŠ v Šmartnem pri Litiji, kjer je od leta 1972 tudi živel. Razstavljal je na 43 samostojnih in na več kot 70 skupinskih razstavah. Danes je razstava odprta od 9. do 15. ure.

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Zapore cest

Na cesti Trbovlje-Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes v Zasavju ni napovedanih odklopov vode.

Električna energija

Danes in jutri ni napovedanih izklopov električne energije.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes je v koledarju zapisanih nekaj svetovnih dni: svetovni dan družinskega zdravnika, svetovni dan hepatitisa in svetovni dan kronične vnetne črevesne bolezni.

Savus

Prejšnji članekProstovoljstvu prijazna Hrastnik in Trbovlje
Naslednji članekGasilci po nesreči čistili cestišče