Danes čistilna akcija v Hrastniku, odvoz nevarnih odpadkov v Zagorju, v službo pa je bilo treba priti v pižami. Zakaj že?

Vsako jutro vas bo zraven kave na portalu Savus.si čakalo še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Petek, 16. april

Vreme

Danes, v petek, 16. aprila, bo v Zasavju lepo.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju dopoldne pretežno jasno, popoldne občasno zmerno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15 °C.

Jutri bo na vzhodu pretežno oblačno, dopoldne se bo pooblačilo tudi drugod. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7 °C. V nedeljo bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter. V ponedeljek bo povsod občasno rahlo deževalo. Meja sneženja bo med 700 in 1000 metri nadmorske višine.

Naredite si današnji dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Danes bodo v Hrastniku nadaljevali s čiščenjem okolja. Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Čistilna akcija Hrastnik

V Hrastniku v aprilu poteka čistilna akcija Očistimo okolje. Zbirali bodo kosovne odpadke. Danes bodo zabojniki postavljeni na lokacijah Boben (Ravnikarjev most), Boben (pri spomeniku), Pot na Kal (Senica) in Kal (Gorenčeva kapela). Od danes do ponedeljka bodo zabojniki postavljeni na naslednjih lokacijah: Turje (stara šola), Turje (Čreta), Turje (razcep Gore – Kopitnik) in Kopitnik (odcep Grahek).

Zbiranje nevarnih odpadkov v Zagorju

Komunala Zagorje bo po zagorskih KS danes in jutri pripravila zbiralno akcijo nevarnih odpadkov iz gospodinjstev s premično zbiralnico. Nevarni odpadki iz gospodinjstev so vse snovi, ki imajo vsaj eno od naštetih lastnosti: so strupeni, škodljivi zdravju, jedki, dražljivi, vnetljivi, oksidativni, eksplozivni ali nevarni za okolje. Mednje sodijo odpadna jedilna olja, motorna olja, barve, laki, hladilna tekočina, škropiva, topila, pesticidi, zdravila, kemikalije, lepila, kozmetični izdelki, fluorescentne žarnice, živosrebrni termometri, fotokemikalije, akumulatorji, baterije ipd.

Danes bo premična zbiralnica postavljena v Šentgotardu pred šolo (14.00 – 15.00), na Čemšeniku na avtobusni postaji (15.15 – 16.15), v Šentlambertu pri gasilskem domu (16.45 – 17.45) in v Tirni (18.00 – 19.00).

Jutri, v soboto, bodo premično zbiralnico postavili v Kotredežu pri gasilskem domu (8.00 – 9.00), v Zagorju na parkirišči pri novi VDC (9.15 – 10.15), na parkirišču LO (10.30 – 11.30), na AP Stari trg (11.30– 12.30), na parkirišču Komunale (12.45 – 13.45), na Podkumu (14.15 – 15.15), v Kisovcu na parkirišču KS (15.45 – 16.45), na Mlinšah na parkirišču KS (17.00 – 18.00) in na Izlakah pred gasilskim domom (18.15 – 19.15).

Prepovedano kurjenje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno. Prav tako je prepovedano sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem ter odpadkov kot so npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža.

Zapore cest

Zaradi vgradnje prometne opreme je do predvidoma 23. aprila na cesti Knezdol – Marija Reka pomična zapora. Promet poteka izmenično enosmerno.

Na Vodenski cesti v Trbovljah (STT) je s semaforjem urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje uvoza v novo trgovsko središče. Prometni režim bo urejen na ta način predvidoma do 8. junija 2021.

Na cesti Trbovlje-Hrastnik poteka v Podkraju izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste, na odseku pokopališče – Gostišče Brin v Trbovljah velja predvidoma do 31. maja 2021 delna in občasna popolna zapora te lokalne ceste.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih motenj pri oskrbi z vodo.

Električna energija

Elektro Ljubljana napoveduje, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Polšnik 2, izvod Hribar in Pasjek na področju nadzorništva Zagorje, od 8. do 10 ure pa odjemalci iz TP Gradec, izvod Topilniška na področju nadzorništva Litija.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Na današnji dan v koledarju ni zabeleženih svetovnih dni. V koledarju nevsakdanjih dni je pa danes res nora zabeležba.

Pojdite v službo v pižami

Dan se menda slavi zato, da si ameriški davkoplačevalci, ki morajo do 15. aprila oddati davčno napoved, dan zatem oddahnejo. Mi imamo datum za davčno napoved sicer drugače postavljen, kar pa še ni razlog, da ne bi dneva preživeli v pižami. Prijatelj se je že odločil. V službo bo šel v pižami. Delal bo od doma. Vi pa, kakor hočete

Savus

Prejšnji članekAkrobati
Naslednji članekPrenova igrišča na Novem domu