ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva

Letos bodo že četrto leto v okviru Dneva odprtih vrat slovenskega gospodarstva številna podjetja v Sloveniji svojim obiskovalcem predstavila zanimive poklice. Vrata bodo odprla tudi nekatera zasavska podjetja.

Kam naprej v šolo? Pogosto vprašanje in velik izziv za mladino in odrasle. Kako naj se učenci, dijaki, študentje in iskalci zaposlitve pravilno odločijo za izbiro nadaljnjega izobraževanja in zaposlitve? Pogosto si predvsem mladi za rešitev iz te zagate izberejo lažjo pot, tako da se odločijo za srednje šole ali fakultete, v katere se vpišejo njihovi sošolci in prijatelji. Izkaže se, da takšne hitre odločitve brez dodatnega in dobrega premisleka niso najbolj ustrezne.

Prav temu je namenjen Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva, ki bo v četrtek, 28. novembra, ob 16.30 uri. V zasavski regiji bodo svoja vrata odprla podjetja Sinet, Steklarna Hrastnik, TKI Hrastnik (Hrastnik), Dewesoft in Kovit projekti (Trbovlje) ter Bartec Varnost (Zagorje), ETI (Izlake), Strip’s (Vače), Tevel in Xella porobeton (Kisovec). Podjetja so predstavljena na www.odkrijsvojtalent.si, na tej povezavi je od 4. novembra dalje možna tudi prijava na obisk v posamezno podjetje.

V podjetjih bodo obiskovalce pričakali zaposleni, ki jim bodo predstavili podjetje in različne poklice, ki jih tam opravljajo. Obiski potekajo neformalno, sproščeno in so namenjeni povezovanju in spoznavanju tistih poklicev, ki so sicer našim očem bolj skriti in jih zato ne poznamo.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor