nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Cerar o Sloveniji – deželi startupov

V prostorih Katapulta je udeležence posveta Zasavje – regija startupov pozdravil predsednik vlade RS dr. Miro Cerar. Med drugim je dejal, da vlada pripravlja akcijski načrt z delovnim naslovom Slovenija, dežela start upov, ki naj bi bil gotov do konca januarja prihodnje leto. »Želim si jasen načrt, kako razbremeniti zakonodajo, odpraviti nepotrebne administrativne ovire, vzpodbuditi delo različnih pospeševalnikov. Država mora pomagati finančno tudi tistim, ki so nekaj že pokazali. Takšnim ni težko pomagati. Odpirati pa je treba tudi vrata začetnikom na poslovni poti,« je povedal na to temo Cerar.

Cerar, ki si je ogledal tudi podjetniški pospeševalnik Katapult in podjetje Dewesoft, se je Katapultu zahvalil za pomoč startupovcem. Podjetje Dewesoft pa je pohvalil za izjemne poslovne rezultate in predstavljanje slovenske držav v najlepši luči v tujini. Povedal je še, da si vlada prizadeva ustvarjati dobro poslovno okolje, tudi s svojim zgledom. Še bolj namerava podpirati gospodarstvo, vztrajati pri dobrem gospodarjenju z javnimi financami, povezovati gospodarstvo s šolstvom, posebej z univerzo in inštituti, še naprej vzpodbujati sistem vajeništva … Poudaril je še pomen povezovanja, ne metanja polen pod noge, ki ne koristi nikomur. »Vlada je danes v Zasavju zato, da se pogovori z različnimi sogovorniki, različnimi deležniki, da jim prisluhnemo in vidimo, na katerih področjih lahko skupaj kaj premaknemo,« je povedal ob koncu govora v Katapultu in vsem startupovcem zaželel uspešno poslovno pot.

Cerar je obisk nadaljeval z ogledom Katapulta in Dewesofta, potem pa ga pot vodi v Steklarno Hrastnik, Eti Izlake, pozdravil bo udeležence Miklavževanja v Zagorju, vodil pa bo tudi zaključno srečanje v Gasilskem domu v Zagorju z naslovom Regionalni razvojni dialog za Zasavje.

MP

Isti avtor