V Zdravstvenem domu Trbovlje bodo v četrtek, 20. aprila, ponovno organizirali cepilni dan. V ambulanti za funkcionalno diagnostiko in terapijo v 2. nadstropju Zdravstvenega doma Trbovlje bodo med 14. in 16. uro cepili proti pnevmokoknim okužbam, klopnemu meningoencefalitisu ter proti covid-19. Predhodno naročilo ni potrebno.

Cepljenje proti pnevmokoknim okužbam (vnetje srednjega ušesa in obnosnih votlin ter pljučnica) bo izvedeno s cepivom PNEUMO 23 in je brezplačno za osebe nad 65 let. Za mlajše od 65 let je cena 18 eur. To cepljenje se posebej priporoča osebam s kroničnimi boleznimi. Po priporočilu NIJZ se za boljšo zaščito priporoča tudi cepljenje s samoplačniškim cepivom PREVENAR -13 (cena 37 eur). Cepljenje ni priporočljivo za osebe z akutno vročinsko boleznijo in za tiste, ki so alergični na jajčne beljakovine ali druge sestavine cepiva.

Proti klopnemu meningoencefalitisu bodo cepili s cepivom FSME. Cepljenje je brezplačno za odrasle osebe, ki so rojeni v letih 1970,1971,1972,1973 in za vse, ki so v letošnjem letu že dopolnili 49 let. Cena samoplačniškega cepljenja je 33 eur.

Plačilo bo možno le z bančno kartico.

Savus

Foto: arhiv Savus