Kreativnost, zanesljivost in ambicioznost so gonilne sile Brine Zajc, aktivne mladinske voditeljice v Zavodu za mladino in šport Trbovlje.

Brina Zajc je 24-letna študentka, aktivna mladinska voditeljica v Zavodu za mladino in šport Trbovlje. Dejavna je na področjih mladinskega dela v ZMŠT. Stoji za organizacijo dogodkov in izobraževalnih dejavnosti za mlade ter širše skupnosti. Z izkušnjami v vodenju projektov, izgradnji medosebnih odnosov in organizaciji dogodkov se trudi ustvariti priložnosti, ki omogočajo rast in razvoj mladih ter vseh generacij, ki se udeležujejo naših aktivnosti. V zavodu se močno zavzema tudi za izobraževanje mladih. Prepoznavna je po svoji vlogi inštruktorice in se trudi, da mladi pridobijo nova znanja in spretnosti, ki jim bodo koristile v prihodnosti.

Pravi, da sta ambicioznost in zanesljivost gonilni sili v njenem delu. Stoji za tem, da je nenehno prilagajanje ključno za ustvarjanje varnega okolja. Trdi, da je vsak posameznik edinstven, zato k mladim pristopa z razumevanjem in pozornostjo, na tak način podpira pot do osebnega razvoja – kar ima v mladinskem delu ključen pomen.

Zase pravi, da je izredno družabna oseba, kar ji pomaga pri vzpostavitvi socialnih povezav in gradnji pozitivnega družbenega okolja. V zavodu sodeluje pri projektih prostovoljstva in organizira aktivnosti, kot so Izmenjevalnice (prinesi odvečno, odnesi koristno) in v bližnji prihodnosti napoveduje okrogle mize s temami: izkušnje mladih pri zaposlovanju in delom, duševno zdravje ter stres med mladimi, izzivi samostojnega življenja … Zaupa nam, da jo v prostem času najbolj navdihujta narava in umetnost, kar se tudi odraža v njenem zasebnem življenju in iz njih črpa ideje pri oblikovanju dejavnosti.

Verjame v ustvarjanje programov, ki pripomorejo k spodbudi posameznikov k aktivnemu vključevanju in skupnem ustvarjanju boljše in bolj povezane družbe. Vizija, ki vodi Brino, je želja po razvoju in napredku naše lokalne in širše skupnosti, na katero prek svojih aktivnosti pozitivno vpliva.

Pr objava


 

Prejšnji članekVoda v kurilnici
Naslednji članekPreplastitev ceste na Vidrgo