V soboto, 16. decembra, in v nedeljo, 17. decembra, je bilo na mestni ploščadi v Zagorju zelo živahno, saj je bilo odprto božično mesto, ki ga je v dveh dneh dogajanja obiskalo res veliko ljudi.

Na stojnicah so se lahko okrepčali z dobrotami in kupili lična darila za najdražje, ki so jih ponujali različni ponudniki. Za res bogato dogajanje na odru pa so v soboto in v nedeljo poskrbele različne domače skupine iz Osnovne šole dr. Slavka Gruma, Glasbene šole Zagorje, Osnovne šole Ivana Kavčiča, Okrogarjeve šole, Mešani pevski zbor Ladko Korošec, Ženski pevski zbor Društva upokojencev Zagorje, Mešani pevski zbor Izpod Svete gore, Moški pevski zbor Loški glas, Pevska skupina Klasek in Vokalno-instrumentalna skupina Sanje Vrtca Zagorje ob Savi. Prireditev je vodila Vanda Kopušar.

Sicer pa se je praznični december v Zagorju začel že 5. decembra s prihodom Miklavža in prižigom praznične razsvetljave, dogodki pa se bodo nadaljevali vse do 31. decembra. Občina Zagorje ob Savi je gospodinjstvom poslala zloženko, s katero je povabila na številne prireditve.

Savus

Foto: Občina Zagorje ob Savi


 

Prejšnji članekGlasujte za dr. Ocepka
Naslednji članekZasavska industrijska dediščina v Ljubljani