Letos bodo še kako pomembna tudi obdarovanja otrok, ki jim starši ne morejo kupovati daril. Božiček za en dan bo sicer bolj skromen, kot je bil zadnja leta, vseeno pa bo obiskal otroke v revnih družinah.

V Trbovljah se bodo tudi letos vključili v dobrodelno akcijo Božiček za en dan. Pri projektu sodelujejo z roko v roki Rdeči križ Trbovlje, Center za socialno delo in ZPM Trbovlje. Lani je svojo roko ponudil tudi Delavski dom Trbovlje. Tam so namreč pripravili obdaritev za okrog 200 otrok, ki so dobili pakete dobrih ljudi iz vse Slovenije.

Letos bo Božiček malo bolj skromen. Zaenkrat kaže, da bodo lahko v Trbovljah preko te akcije obdarili okrog 100 otrok, je povedala sekretarka RK Trbovlje Mateja Leskovšek. Obdaritev bodo seveda prilagodili. Vseslovenska akcija poteka tako, da objavijo, kakšni otroci čakajo na paket darovalca. Ti si lahko izberejo otroka, ki ga bodo obdarili. Na oddajno mesto v svoji občini potem oddajo svoj paketi za darovanca in Božiček za en dan poskrbi, da paket pride v prave roke. Darovalec tako seveda nariše na otroški obraz nasmeh, ki je popolno plačilo za darilo.

Savus

Foto: arhiv Savus