Leto je naokoli in v Zagorju je spet čas za Mlado zagorsko noč, pravijo organizatorji v Mladinskem centru Zagorje ob Savi. Letos bodo na oder stopili kar trije mladi perspektivni bendi.

Jet Black Diamonds

Mladi Vipavci Jet Black Diamonds, ki so s prvima singloma Retro anorak in Še zadnjič osvojili radijske valove in obveljali za ene od najobetavnejših novincev leta, bodo v Zagorju zaigrali za odlično voljo.

Stilsko neobremenjena rokenrol peterica Jet Black Diamonds je po letih drgnjenja šolskih klopi in izoblikovanja lastnega glasbenega izraza s svojim prvim avtorskim singlom Retro anorak res navdušila širše občinstvo. Po lokalnem je pesem obnorela še slovensko občinstvo, še posebej potem, ko je bila popevka tedna na Valu 202.

Kokosy

Kokosy so štirje prijatelji, Boris Kokalj, Martin Drobnič, Anže Lajevec in Izidor Valič, ki so se spoznali na gimnaziji Želimlje: »Smo skupina duševno zmedenih ljudi, ki imajo odlična besedila in povprečne melodije,« pravijo sami zase. Zajebantje, preprosti mestni fantje, ki so željni človeškega dotika in topline, so ekološko ozaveščeni, vzorni državljani in vedno pripravljeni na akcijo. Karakterno razigrani in glasbeno uigrani. Pač, Kokosy.

Zasedba Kokosy bolj resno ustvarja zadnje leto, za seboj ima že nekaj nastopov. Med drugim na Škisovi tržnici, Trnovfestu, zmagala je tudi na glasbenem maratonu v Stični. Skupina je uresničila cilj, ki si ga je zadala, izdala je album z naslovom Hude bejbe na dopustu.

Kiwi Flash

Kiwi Flash je skupina štirih kolegov, ki uživajo ob ustvarjanju in izvajanju svoje avtorske glasbe. Sestavljajo jo Aljaž Pečak in Rok Mlinar na kitarah, Jure Vukina na basu in Ana Toličič na bobnih, moški del zasedbe pa poleg igranja inštrumentov tudi poje. V svojih dveh letih obstoja so osvojili že lepo število slovenskih odrov, med drugim so igrali na TrNovFestu, Vičstocku, festivalu Gora Rocka, osvojili natečaj Špil liga, publiko pa so ogrevali tudi za večja slovenska imena, kot so Koala Voice in MRFY.  V letošnjem letu so izdali svoj prvi singel Dežela Nela, ki je bil med drugim popevka tedna na Val 202.

Vsi trije mladi bandi bodo v Zagorju prav gotovo pripravili super vzdušje in pripravili pravi žur! Mlada zagorska noč se bo odvila v petek, 29. julija, od 21. ure naprej na igrišču Proletarec (pred Mladinskim centrom Zagorje ob Savi).

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekTudi danes pomoč na Krasu
Naslednji članekDanes dogaja