V letu 2019 Orleki praznujejo 30. letnico neprekinjenega delovanja. V tem času so izdali preko 10 CD-jev in dve kaseti, posneli okrog 20 videospotov in izvedli okrog 1000 koncertov, od tega 65 v tujini. Igrali so na vseh kontinentih, razen v Afriki, najraje pa seveda vedno domači publiki v Sloveniji.

Osrednji koncert ob obletnici, z gosti, pripravljajo 5. oktobra 2019 v Ljubljani, v Kino Šiška, kjer se jim bodo na odru pridružili še Big band Zagorje, 6pack Čukur in Matjaž Javšnik.

Še prej pa jih bodo oboževalci lahko v živo videli na Gorenjski plaži v Tržiču, na Gradu Akustik v Ajdovščini, Festivalu Lent Maribor, v Tolminu na GorA RockA, Poletni sceni v Novi Gorici, Festivalu Kanal v Bohinju, Zagorski noči v Zagorju ob Savi, Kamfestu, Beltincih ob 100-letnici Združitve prekmuskih Slovencev z matičnim narodom, na Poeziji in vino na Ptuju, v Šmartnem pri Litiji, PutaFestu Lenart v Slovenskih goricah, v Cerknici, Kočevju, Velenju …

Ob izidu plošče pa je izšel tudi video za skladbo Bouncer Štefi, ki je narejen v obliki stripa. Pesem je zgodba o varnostnici Štefi. Ilustracije je narisal Denis Polanc, video pa je režiral Matej Sušnik – Max Visuals, s katerim so sodelovali tudi že pri videospotu Predvolilni boj na vasi ter Kranjski Janez.

Bouncer Štefi je že peti singel s plošče Živel rokenrol po pesmih Fešta, Sončen dan, Kjer trte rastejo in Kranjski Janez. Pod besedilo se je podpisal Kristijan Adamlje, pod glasbo Ivo Vidergar, pod aranžma pa kar Orleki.

Foto: naslovnica CD-ja Živel rokenrol, oblikoval Jure Tori, narisal Denis Polanc