Danes se je v sklopu praznovanja 70-letnice Glasbene šole Zagorje s koncertom predstavil Orkester flavt Glasbene šole Zagorje pod vodstvom Nataše Burger. Orkester je zaigral z gosti: Ansamblom Igor in Zlati zvoki ter mladinskim pevskim zborom GŠ Zagorje Medeja z zborovodkinjo Barbaro Maurer.
Igor Podpečan je za orkester v minulih letih napisal vrsto priredb, zato ni naključje, da se je s svojim ansamblom na nastopu pridružil flavtistom. Ti so namreč odigrali celoten repertoar njegovih priredb in melodij začenši s skladbami Fantovske, ki je otvorila slovesni glasbeni večer, in Avsenikov potpouri. Pri skladbah Ti si nepozabna melodija in venčku Zlatolaska je pred mikrofon stopila odlična pevka ansambla Jelka Hafner in očarala občinstvo.

Tudi pevci mladinskega pevskega zbora Medeja so večeru dodali svojo noto. Ob orkestru flavt so zapeli Mačka v žaklju, Vsak je sam in v družbi Jelke Hafner razgibano in žametno Življenje je lepo. Sledili sta skladbi Ansambla Igor in Zlati zvoki Deklica s črnimi očmi in venček Srebrne niti, v kateri je navdušil trobentar Matej Kozel v svojem živahnem solu.

Po latino in plesnih ritmih s Quando Quando in Bony M miksom so flavtisti z Igorjem in Zlatimi zvoki občinstvo odpeljali še na Balkan. Skladbe I tebe sam sit kafano, Za dobra stara vremena, Dalmatinka in Paloma nera so zanimivo zazvenele v neobičajni kombinaciji flavt, okrepljenih z narodnozabavno zasedbo, kitaristi, tolkalci in harmonikarji. V Avsenikovem Pastirčku sta solo zaigrala Anja Podpečan na flavti in Branko Jahn na klarinetu. Z Zemljo pleše pa so orkester flavt in glasbeni gostje  naznanili konec prijetnega glasbenega večera, ki je trajal dlje kot uro. A kot je na koncertih Glasbene šole Zagorje v navadi, je publika z vztrajnim aplavzom zahtevala dodatek. Tokrat ga je prejela v obliki skladbe Moj šocej ansambla Igor in Zlati zvoki s spremljavo ubranih flavtistov pod taktirko Nataše Burger.

TPK

Prejšnji članekKava za verz
Naslednji članekKako z dojenčki