Goste iz Šmartnega je pozdravila predsednica češkega zbora Zdenka Malkova. Sprehodili so se po mestu, zvečer pa so se udeležili slavnostnega koncerta v veličastni cerkvi sv. Barbare. Slavnostni koncert je obsegal 3 dele – najprej koncert za orgle v F duru, potem je nastopil orkester Filharmonije Hradec Kralove s skladbo Antonina Dvoržaka Zlati kolovrat opus 109 – simfonična basen, kot tretji, najveličastnejši del, pa je bil nastop zbora TYL v sodelovanju z zborom VOX Bohemika iz Češkega Broda. Preko 100 pevcev je ob spremljavi simfoničnega orkestra odpelo mašo Antonina Dvoržaka v D duru Lužanska opus – 86 skupaj s solisti. Med njimi se je predstavil tudi tenorist Zdenko Licek, ki je zborovodja TYL.
Po koncertu so se gostje iz Slovenije udeležili banketa v mestni hiši Kutne Hore. Predsednik Zvona Milan Klančnik je po nagovoru v češčini slavljencem predal darilo, druženje pa je ob petju trajalo dolgo v noč.

V nedeljo so se udeležili še maše, si ogledali muzej čokolade in se po ogledu mesta iz razglednega stolpa nad Kutno Horo odpravili domov. Seveda z obljubo, da se vidijo na skupnih nastopih.

ZT

Prejšnji članekV megli in mraku so šli na pot
Naslednji članekObnovili bodo državne ceste