Na srečanju v prenovljeni gostilni Ribnik v Zagorju je župan Matjaž Švagan najprej povzel največje uspehe iztekajočega se leta 2016, ki ga je označil tudi kot enega najuspešnejših. Med izvedenimi projekti je omenil izgradnjo kanalizacije, čistilno napravo, obnovo Weinbergerjeve hiše z ureditvijo mestnega jedra, sofinanciranje izgradnje Ceroza. Vse te projekte je Občina Zagorje uresničila brez zadolževanja, je poudaril župan, in to z namenom stabilizacije občinskega proračuna, iz katerega namerava že v prihodnjem letu nameniti sredstva za obljubljeno obnovo in izgradnjo telovadnice pri OŠ Toneta Okrogarja. Letos so v Zagorju na novo asfaltirali tudi dva kilometra cest, nadaljevali z urejanjem kanalizacije v KS Franc Farčnik, preplastili več dvorišč v lasti občine, predvsem pa »dajali novo energijo in vsebino okolju, kar bodo počeli tudi v prihodnjem letu,« je poudaril župan.
Še naprej si bodo prizadevali tudi za zniževanje števila brezposelnih in ustvarjali ugodne okoliščine za gospodarstvo. Tako kot bodo še naprej širili optimizem in zgodbe o uspehu, kljub težavam, s katerimi se prav tako soočajo. Ena največjih izhaja iz naslova financiranja občin in povprečnine, ki je zagorskemu občinskemu proračunu v zadnjih letih znatno znižala davčne prihodke.

Občina se usmerja na področja, kjer so na voljo sredstva, pa je dodal direktor občinske uprave Rudi Medved, sploh zdaj, ko evropskih razpisov ni na vidiku. S projekti namerava »izprazniti« sredstva Eko sklada, Fundacije za šport in ostalih razpisov, v katerih sodeluje, tudi tistem, namenjenem obmejnim občinam.

Na srečanju je župan še sporočil, da bo Občina Zagorje podarila še manjkajočih 6000 evrov zasavskemu Varstveno delovnemu centru za nakup specializiranega vozila za prevoz ljudi s posebnimi potrebami.

TPK

Prejšnji članekSrečne misli v Grumovi telovadnici
Naslednji članekTa konec tedna več vlomov